Politika

Borenović poziva pravosuđe da se pozabavi Prijedorom "Nakon malverzacije sa zemljištem, ista firma dobila tender za gradnju vrtića"

Pokazuje se potpuno opravdanim što sam u septembru prošle godine u ime PDP podnio krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Prijedora Slobodana Javora, zamjenika gradonačelnika Žarka Kovačevića, te odgovornih u Skupštini grada Prijedor i Pravobranilaštva RS, rekao je predsjednik PDP Branislav Borenović.

Branislav Borenović
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Nakon malverzacija sa gradskim zemljištem u korist firme „Nekretnine MNL“, dodaje Borenović, sada je ista firma dobila i tender vrijedan 3,15 miliona KM za gradnju vrtića.

Borenović kaže da se očigledno radi o političko-tajkunskoj sprezi.

Pročitajte još

– Prvo su dali parcelu povezanoj privatnoj firmi od 200 kvadrata u centru grada, da bi svega nekoliko mjeseci kasnije tu istu parcelu od iste firme ponovo zamijenili, ali ovaj put za preko 1.300 kvadrata najatraktivnijeg građevinskog zemljišta u Prijedoru. Na kraju tog posla privatna firma je od početnih 200 dobila preko 1.300 kvadrata, a oni su manipulacijom gradskom imovinom oštetili Prijedor za najmanje milion maraka. Zbog tih očiglednih malverzacija sam i podnio krivične prijave protiv nadležnih – istakao je Borenović.

Podsjeća da je pomenuta firma sada dobila višemilionski tender za gradnju vrtića upravo na spornoj parceli.

– Jasno je da i u Prijedoru postoji grupacija koja kontroliše finansijske tokove i namješta poslove za privilegovane firme, kao i da svjedočimo još jednom primjeru visoke korupcije i malverzacija javnim novcem. Ako u pravosuđu imaju imalo obraza, ovaj slučaj se može veoma lako dokazati, a odgovorne sankcionisati. Pravosuđe mora konačno da počne ozbiljno da se obračunava sa ovakvim pojavama koje razaraju naše društvo – poručio je Borenović, saopšteno je iz PDP.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije