Hronika

Braća iz Mostara GAJILA MARIHUANU na području Nevesinja: Otkriveno 60 STABLJIKA indijske konoplje (VIDEO)

Nevesinjska policija u mjestu Kokorine u nevesinjskoj opštini našla je zasad od 60 stabljika indijske konoplje koje su bile visoke do jednog metra.

Braća iz Mostara GAJILA MARIHUANU na području Nevesinja: Otkriveno 60 STABLJIKA indijske konoplje (VIDEO)
FOTO: PU TREBINJE/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Ovom prilikom uhapšena su braća Mustafa M. Mrnđić i Esad Mrnđić iz Mostara, a plantaža je otkrivena na zemljištu koje je bilo u državnom vlasništvu.  

– Okružno tužilaštvo u Trebinju je naložilo da policija preduzme sve mjere i radnje sa ciljem dokumentovanja krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet droga, da se uhapšeni nakon kriminalističke obrade puste da se brane sa slobode, a da se izvještaj o počinjenom krivičnom djelu dostavi naknadno – saopšteno je iz PU Trebinje.

U dokumentovanju ovog krivičnog djela učestvovali su i pripadnici Federalne uprave policije iz Mostara koji su pretresli kuću, okućnicu i automobile osumnjičenih u Mostaru gdje su našli dva kilograma marihuane i određenu količinu oružja, municije, minsko-ekplozivnih sredstava i mobilne.

Trebinjska policja je u prvih devet mjeseci ove godine evidentirala 12 krivičnih djela neovlaštene proizvonje i prometa droga i oduzela oko 164 kilograma marihuane, pet grama heroina i oko 72 grama kokaina i osam tableta ekstazija.