Hronika

BRAĆA U BJEKSTVU Tužilaštvo pokrenulo istragu protiv Uroša i Miloša Panića, preko oglasa nudili usluge mladih maserki

Više javno tužilaštvo u Beogradu preuzelo je od Trećeg osnovnog javnog tužilaštva predmet i pokrenulo istragu protiv osumnjičenih za trgovinu ljudima i organizovanje lanca prostitucije na teritoriji glavnog grada.

Braća Panić
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE

Naredbom o sprovođenju istrage za krivična djela Trgovina ljudima u saizvršilaštvu i Posredovanje u vršenju prostitucije u saizvršilaštvu terete se braća Uroš P. i Miloš P., Ivan Z., Vuk S., Sonja L. i David L.

Po nalogu ovog tužilaštva danas je uhapšen osumnjičeni Vuk S. koji je odmah priveden na saslušanje.

On je saslušanju negirao izvršenje krivičnog djela i iznio svoju odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da Vuku S. odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično djelo.

Uroš Panić i Miloš Panić nalaze se u bjekstvu, a za njima je ranije raspisana potjernica po naredbi Trećeg osnovnog suda u Beogradu.

Ivan Z. je u pritvoru, dok se Sonja L. i David L. brane sa slobode. Oni će u nastavku istrage biti saslušani pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu na okolnost izvršenja krivičnog djela Trgovina ljudima.

Do pokretanja istrage protiv navedenih osumnjičenih za krivično djelo Trgovina ljudima, koje je u nadležnosti Višeg javnog tužilaštva, došlo je nakon što je Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima dostavio VJT podatke koji ukazuju na postojanje osnova sumnje da je izvršeno ovo krivično djelo prema jednoj oštećenoj.

Prema naredbi o sprovođenju istrage osumnjičeni su od neutvrđenog dana do 16. oktobra 2023. godine, po prethodnom dogovoru, dovođenjem u zabludu oštećenu vrbovali u cilju vršenja prostitucije i seksualne eksploatacije.

Osumnjičeni su u tom cilju oglasili na internet stranici “Seksi-adresar” kao i u “Halo oglasima” brojeve telefona i ponudu da – zgodne, mlade maserske muškarcima nude usluge senzualne i tantričke masaže na različitim lokacijama u gradu.

Pročitajte još

Na ovaj način oglasi su postali dostupni neodredjenom broju osoba, a za ugovaranje klijenata, odnosno vrijeme i mjesto dolaska, bila je zadužena Sonja L.

Cijene seksualnih usluga su, kako se sumnja, odredili osumnjičeni, pri čemu im je oštećena predavala 50 odsto ostvarene zarade, dok je drugi dio zadržavala za sebe.

Takođe, sumnja se da je Vuk S. preko javnog profila na društvenoj mreži Instagram nudio posao u cilju zapošljavanja novih “maserki”, nudeći besplatnu obuku i dobru zaradu, uz smještaj i jedan obrok.

Tužilaštvo nastavlja da preduzima dokazne radnje protiv nadevenih osumnjičenih zbog krivičnog djela Posredovanje u prostituciji na štetu još dvije djevojke.

Takođe, u nastavku postupka tužilaštvo će naložiti pokretanje finansijske istrage protiv osumnjičenih, piše Blic.

Za krivično djelo Trgovina ljudima zaprijećena je kazna zatvora od tri do 12 godina, a za krivično djelo Posredovanje u prostituciji kazna zatvora od šest.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu