Hronika

Novi detalji hapšenja makro mafije: Vodili EVIDENCIJE PROSTITUTKI, evo šta im je pronađeno u stanovima

Kod grupe markoa koja je uhapšena zbog sumnje da je podvodila devojke u Beogradu i oglašavala ih preko oglasa pronađena je gomila dokaza koja potvrđuje na koji način su radili.

Policija Srbija
FOTO: RINA

Kako se navodi u saopštenju MUP, prlikom pretresa stanova osumnjičenih, pronađena je veća suma novca, više mobilnih telefona, laptop koji je korišćen za različite vrste evidencija, kao i sim kartice.

Ženske osobe, kako se sumnja, koje su obezbjeđivali za prostituciju su predavali trećim licima – korisnicima usluga u pružanju seksualnih usluga, a novac pribavljen na ovaj način dijelili između sebe shodno zadacima i pokrivali troškove za ovu kriminalnu djelatnost, piše Blic.

Pročitajte još

Podsjećamo, pripadnici organizovane kriminalne grupe, M. T (48), N. U. (28), S. L. (41), M. T. (37) uhapšeni su po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal zbog sumnje da su počinili krivično djelo – udruživanje radi vršenja krivičnih dela u vezi sa krivičnim djelom posredovanje u vršenju prostitucije.

Kako se sumnja, oni su u periodu od januara do početka decembra ove godine, radi sticanja finansijske koristi, organizovali oglašavanje za prostituciju preko sredstava javnog informisanja, učestvovali u posredovanju, potom podsticali i navodili na vršenje prostitucije više ženskih osoba na teritoriji Beograda.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu