Hronika

BRANIO SE ĆUTANJEM Nakon svađe izbo 2 mladića, JEDAN PODLEGAO NA ULICI

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je Đorđe P. (32) zbog sumnje da je 17. februara ove godine, u ranim jutarnjim časovima, uglu ulica Grčića Milenka i Ustaničke nožem nanio teške tjelesne povrede Milanu K. usljed kojih je on preminuo na mjestu, a V.S. nanio lake tjelesne povrede.

BRANIO SE ĆUTANJEM Nakon svađe izbo 2 mladića, JEDAN PODLEGAO NA ULICI
FOTO: NIKOLA VOJINOVIĆ/RINGIER

Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da osumnjičenom za ubistvo odredi pritvor zbog opasnosti od bjekstva, da ne bi uticao na svjedoke i da ne bi ponovio krivično djelo u kratkom vremenskom periodu.

Pročitajte još

Naredbom o sprovođenju istrage Đorđu P. se na teret stavlja krivično djelo ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom laka tjelesna povreda.

Sumnja se da je on 17. februara oko 3.55 u Ulici Grčića Milenka u društvu još jednog nepoznatog lica, nakon kraće rasprave sa Milanom K, izvadio nož i Milanu K. zadao ubode u grudi i stomak, nanijevši mu tako tešku tJelesnu povredu opasnu po život, uslJed koje je preminuo na licu mJesta.

Đorđe P. je, kako se sumnja, oštećenom V.S. naneo posjekotinu u predjelu desne nadlaktice dok je pokušavao da odbrani Milanu K.

Osumnjičeni i NN lice su se nakon toga udaljili u pravcu Ustaničke ulice.

Efikasnim radom policije Đorđe P. je pronađen i uhapšen u jednom iznajmljenom apartmanu na području Stare planine.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu