Hronika

Brat osumnjičenog dao izjavu koja je šokirala sve u sudnici: Obrt na suđenju za ubistvo poznatog boksera ispred Marakane prije 25 godina

Ubistvo poznatog kik-boksera i državnog reprezentativca Vladana Cvetkovića ispred stadiona Crvene zvezde dobilo je epilog poslije punih 25 godine.

Brat osumnjičenog dao izjavu koja je šokirala sve u sudnici: Obrt na suđenju za ubistvo poznatog boksera ispred Marakane prije 25 godina
FOTO: DUŠAN MILENKOVIĆ/RINGIER

Danas je svjedočio Nenad Miketić, brat blizanac optuženog Predraga Miketića.

On je na početku ročišta poručio da je došao u sud kako bi otkrio istinu.

– Istina je da sam ja ubio Vladana i treba za to da odgovaram. Iskoristio bih priliku da porodici izrazim duboko žaljenje zbog toga – rekao je Nenad plačnim glasom.

Pročitajte još

Vladanova majka se u tom trenutku povila ka naprijed i lice prekrila šakama u nevjerici.

Nenad je zatim do detalja opisao tragičan dan.

– Čekao sam brata i Gorana ispred Marakane nakon njihovog treninga. Naišao je Vladan. Odmah smo krenuli da se svađamo i koškamo. Onda je došao i Peđa i pitao o čemu se radi. Ja sam mu rekao da je to moja stvar i da on treba da sedne u kola. Onda smo Vladan i ja krenuli i roditelje da psujemo jedan drugom, pa je on krenuo da stavlja desnu ruku u džep, kao da će izvaditi pištolj, ali sam ja prvi izvadio moj i pucao mu u stomak. Ne sjećam se koliko metaka sam ispalio, od tri do pet – rekao je Miketić.

On je zatim ispričao da je vidio kako Vladan pada unazad, a on je krenuo da trči ka bratovoj “ladi”.

– Kada sam se približio kolima, brat i Goran, koji je bio sa njim, su otišli pod punim gasom, pa sam ja otrčao dalje na taksi. Vozio sam se do Mostara, pa poslije peške do Gazele gdje sam na polovini mosta bacio pištolj i uhvatio drugi taksi do kuće – opisao je svjedok, piše Kurir.

Nenad je nakon toga ponovio bratovu tvrdnju, koji je na ročištu u decembru rekao da je nagovorio brata da on preuzme krivicu za djelo jer može da ode u inostranstvo.

Prihvati notifikacije