Politika

"Brate, dobrodošao u klub, sada će ti biti lakše" Dodik oštro osudio politiku sankcija i dao podršku Vulinu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik osudio je uvođenje američkih sankcija direktoru Sigurnosno-informativne agencije Srbije Aleksandru Vulinu, ističući da su one znak da je radio i radi u korist svoje države i svog naroda.

Milorad Dodik
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Na pitanje da prokomentariše sankcije koje je američko Ministarstvo finansija uvelo Vulinu, Dodik je rekao da je to nagrada za njegov patriotizam i istrajanost u očuvanju prijateljskih odnosa sa Rusijom i ruskim narodom.

– Svako ko je neutralan na današnjoj globalnoj političkoj sceni i nije stao na stranu američkih interesa, za SAD je neprijatelj. Aleksandar Vulin je za SAD “kriv”, jer je ostao prinicipijelan i izričito protiv uvođenja sankciji Rusiji zbog rusko-ukrajinskog sukoba – istakao je Dodik.

Pročitajte još

On je naglasio da je i sam pod američkim sankcijama, jer je Republika Srpska bila protiv uvođenja sankcija Rusiji i zastupala neutralan stav i da se zbog toga osjeća veoma dobro.

Dodik je istakao da oštro osuđuje politiku sankcija i pritisaka i daje punu podršku Aleksandru Vulinu i njegovom daljem radu.

– Mi, Srbi jesmo mali narod, ali izuzetno ponosan i nikada nećemo biti predmet ucjena i tuđih interesa. Kao političkim predstavnicima Srba na prvom mjestu su nam upravo interesi i budućnost našeg naroda, kao i Republike Srpske i Srbije. Brate, dobrodošao u klub sankcionisanih, sada će ti biti lakše – poručio je Dodik.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije