Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

BROJNE NAGRADE ZA DAN REPUBLIKE Birčani najbolji na konkursu Pedagoškog zavoda RS

Regioni
Autor:

Foto: Rade Jokić/RAS Srbija

Sara Mekić

Na literarnom i likovnom konkursu povodom Dana Republike Srpske, koje je raspisao Republički pedagoški zavod i Ministarstvo prosvjete i kulture Vlade RS, učenici iz regije Birač su osvojili brojne nagrade.

Učenica sedmog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ iz Vlasenice Sara Mekić osvojila je prvo mjesto u konkurenciji likovnih radova, a Milica Štrbac iz OŠ „Sveti Sava“ iz Zvornika treće mjesto, dok je ova škola pod rukovodstvom nastavnika Jove Lalića imala i najbolju mapu radova. Među pohvaljenim radovima je i likovno djelo Ene Bogosavljević iz Vlasenice.

Danka Milić-Kezunović, direktor OŠ „Vuk Karadžić“ iz Vlasenice, kaže da su oduševljeni ovim uspjesima.

– Obzirom da u našu školu već godinama unazad pristižu nagrade, ne samo iz naše zemlje, nego iz više evropskih, pa i dalekog Japana, jer naši đaci svoj talenat razvijaju, uz mnogo truda i rada sa nastavnikom likovne kulture Njegošem Arnautom, nadali smo se uspjehu i na konkursu povodom rođendana naše Republike. Ponosno mogu reći da je za nas ova nagrada najvrijednija, jer je zaslužena povodom najvažnijeg dana u Republici Srpskoj – istakla je Milić-Kezunovićeva.

Dvanaestogodišnja Sara Mekić je pobjedom na konkursu posvećenom svojoj zemlji na najljepši mogući način završila jednu uspješnu godinu, u kojoj su nagrade za njeno likovno stvaralaštvo stigle i iz Poljske, Bugarske i Češke.

– Moram priznati da nisam očekivala nagradu, jer znam koliko je đaka učestvovalo na ovom konkursu. Vijest o prvom mjestu me iznenadila i srećna sam što u svoju školu donosim još jednu nagradu, koja mi mnogo znači i daje mi vjetar u leđa za naredne izazove. Moram istaći da je ovo rezultat ne samo mog rada i truda, nego i sjajne saradnje s nastavnikom likovnog, koji mi je i razredni starješina, Njegošem Arnautom, i koristim priliku da se i njemu zahvalim za savjete i požrtvovanost sa kojom radi s nama – rekla je Mekićeva, koja će s nagrađenim učenicima i nastavnicima 28. decembra prisustvovati prijemu kod predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović.

Jovo Lalić, nastavnik likovnog vaspitanja u OŠ „Sveti Sava“ u Zvorniku, kaže da su zadovoljni ostvarenim uspjesima i dodao da je ovo treći ili četvrti put da njihovi učenici dobijaju nagrade na ovom konkursu.

Foto: Rade Jokić/RAS Srbija

Jovo Lalić

– Drago mi je da su djeca aktivna, da se odazivaju na konkurse RPZ i resornog ministarstva, a nagrade dolaze kao potvrda našeg dobrog rada – naveo je Lalić, čiji su učenici nagrađeni za najbolju mapu radova.

Ovogodišnje obilježavanje Dana Republike Srpske u organizaciji Republičkog pedagoškog zavoda RS biće održano 11. januara u vlaseničkom Srednjoškolskom centru „Milorad Vlačić“.

Nagrade i za srednjoškolce

Učenici iz škola birčanske regije su nagrađeni i u konkurenciji srednjoškolaca. Učenik četvrtog razreda SŠC „Petar II Petrović Njegoš“, Ivan Pekić, čija je profesorka Vanja Maunaga, osvojio je prvo mjesto na konkursu za najbolji likovni rad, a Ivana Milošević iz SŠC „Milorad Vlačić“ iz Vlasenice, čija je profesorka Marija Davidović, drugo mjesto.

Na konkursu za literarne radove, među pohvaljenima su i učenici profesorke Suzane Ostojić iz SŠC „Milorad Vlačić“ iz Vlasenice, David Pejanović i Stefani Stanimirović.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO