Društvo

"Budi srećan što si dosad se nanosao glave" Damir Vukelić ne staje sa prijetnjama novinarima (FOTO)

Damir Vukelić, pomoćnik direktora u OŠ "Branko Radičević" i nastavnik engleskog u istoimenoj školi i ranije je prijetio, ovoga puta uredniku magazina "Buka" Aleksandru Trifunoviću.

damir vukelić pomocnik direktora oš branko radičević banjaluka koji je prijetio novinaru
FOTO: SCREENSHOT/VUKELIC.DAMIR/INSTAGRAM

U jednom od tekstova nakon napada na imovinu na našeg novinara Nikolu Moraču i urednika magazina “Buka”, pod naslovom “Trifunović: Uznemiren sam i brinem za svoju porodicu”, Vukelić je napisao skoro pa identičnu indirektnu prijetnju od ranije.

– Čuj, uznemiren. Budi srećan što si dosad se nanosao glave – napisao je on.

FOTO: SCREENSHOT
FOTO: SCREENSHOT

Da li ovakve osobe uopšte trebaju biti u blizini škole, a kamoli biti pomoćnici direktora i predavači djeci u osnovnoj školi, pogotovo, što u istoj školi ide i sin od jednog od napadnutih novinara i da li će napokon neko konkretno reagovati osim što će im očigledne metafore biti nedolična ponašanja.

Na kraju, kada stvarno neko ne bude “nosio” glavu, biće prekasno za bilo kakvu reakciju.

Ovu prijetnju je, Vukelić, napisao isti dan kada i onu da se trebamo paziti kada hodamo sami po noći.

Pročitajte još

Jedina reakcija je bila od strane Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, ali štura, bez konkretnog odgovora na pitanje da li će Damir Vukelić biti kažnjen za indirektne prijetnje.

Neven Stanić, generalni sekretar Ujedinjene Srpske rekao je da osuđuje bilo kakve napade i prijetnje na novinare i medijske radnike. Na pitanje, ko je postavio Vukelića na mjesto pomoćnika direktora, odgovara da ne zna.

Direktor OŠ “Branko Radičević” Siniša Rendić je član Ujedinjene Srpske, koji je nakon prvog razgovora i potvrđivanja informacija da je Vukelić pomoćnik direktora istoimene škole, nedostupan i ne odgovara na naše upite.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije