Društvo

BUDITE NA OPREZU! Na putevima u BiH povećana opasnost od odrona

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) jutros se vozi nesmetani, ali je povećana opasnost od odrona zbog čega je neophodan oprez, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

BUDITE NA OPREZU! Na putevima u BiH povećana opasnost od odrona
FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA

Na relaciji puta Tunjice-Banjaluka-Han Kola-Mrkonjić Grad Gornja Pecka kreće se vanredni prevoz, pa se vozačima savjetuje opreznija vožnja i da poštuju uputstva lica iz pratnje.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su na putnim pravcima na kojima se izvode sanacioni radovi.

Aktuelni su radovi na auto-putu Gradiška-Banjaluka, na putevima na području Banjaluke, Prijedora, Kotor Varoša, Vlasenice, Broda, Brčkog gdje se gradi kružni tok “Ilićka”, na magistralnom putu od Modriče prema Doboju, kod Šamca u Tišini, te na putnim pravcima Ljubinje-Trebinje, Crna Rijeka-Bjelajce, Tedin Han-Križ (entitetska granica), Drinjača-Milići-Vlasenica, Ukrina-Klupe u Šnjegotini, na području Starog Ugljevika, na dionici Ugljevik-Glavičice, te u Priboju, kao i na magistralnom putu Krupac-Bogatići, u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo.

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom vozila prolaze na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka. U toku su i radovi na regionalnom putu Šekovići-Caparde.

U FBiH je do 19.30 časova večeras zbog sanacionih radova obustavljen saobraćaj na regionalanom putu Ćoralići-Tržačka Raštela. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na alternativni pravac.

Zbog radova saobraćaj je obustavljen u tunelima Vinac (Jajce-Donji Vakuf) i Jasen (Prozor-Jablanica), a vozila saobraćaju obilaznicama oko tunela.

Saobraćaj je obustavljen i zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Rajlovac, kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu. Vozila se preusmjeravaju na alternativne pravce.

U toku su sanacije mostova na magistralnim putevima Srebrenik-Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik) i Olovo-Semizovac (dva mosta preko Ljubine), kao i na petlji Blatuša kod Zenice.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.