Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

BUDITE OPREZNI Ovo su aplikacije koje ne bismo smjeli pretraživati na internetu

Digitalna Srpska
Autor:

Foto: Profimedia

Većina nas je navikla guglati odgovore na različita pitanja – od recepata do ljekarskih savjeta i online bankarstva. Gadžets Nau otkriva kako nikada ne bismo trebali tražiti na Guglu upravo te stranice.

Naime, mnoštvo ljudi zaboravlja da je Gugl tek online platforma gdje pronalazimo stranice koje nude informaciju po koju smo došli. Gugl nema svoj vlastiti sadržaj pa ono što tražimo ne mora nužno dati tačan odgovor ili informaciju, prenose mediji.

Naime na Guglu postoji mnoštvo lažnih stranica za online bankarstvo.

Savjet je da ne guglate mrežne stranice vaše banke za onlajn bankarstvo, ako ne znate njihovu tačnu adresu. Uvijek upišite službeni URL portala da pristupite stranici i da ostanete sigurno, a razlog tome je mogućnost krađe šifre i ličnih podataka na stranici koja izgleda baš kao stranica vaše banke.

Takođe, jedna od najpopularnijih onlajn prevara je objavljivanje lažnih stranica kompanija te kontakt brojeva korisničke službe.

Gugl definitivno nije pravo mjesto ni za traženje odgovarajućih lijekova. Gadžets savjetuje da se ipak obratimo pravom ljekaru i ne oslanjamo se na informacije s Gugla o potencijalnim bolestima.

Takođe, vrlo je opasno kupovati lijekove temeljem informacija koje ste sami pronašli na internetu.

(Avaz)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO