Društvo

"Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar" Za veći dio BiH izdato žuto upozorenje, a u ovim gradovima očekuje se obilna kiša

Meteoalarm objavio je žuto upozorenje za veći dio BiH zbog najavljenog vjetra, koji će duvati i do 70 kilometara na čas, a za regije Višegrada, Sarajeva i Tuzle zbog najavljene kiše.

vjetar vrijeme
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Za regiju Banjaluka upozorenje je izdato zbog najavljenih udara vjetra jačine između 40 i 60 kilometara na čas, dok je za prijedorsku regiju prognozirano da će udari vjetra biti između 50 i 70 kilometara na čas.

-Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar – objavljeno je na sajtu Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Pročitajte još

Za regiju Višegrad očekuje se količina padavina između 20 i 40 litara po metru kvadratnom.

-Budite svjesni mogućnosti za lokalno plavljenje manjeg broja imovine, sa lokalnim ometanjem u aktivnostima na otvorenom. Teški uslovi za vožnju usljed smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila zbog padavina – navedeno je u upozorenju.

Za regije Bihaća, Livna, Sarajeva i Tuzle upozorenje je izdato zbog najavljenih udara vjetra između 40 i 60 kilometara na čas. Za sarajevsku regiju upozorenje je izdato i jer se očekuje količina padavina između 15 i 30 litara po metru kvadratnom, a za regiju Tuzle očekivana količina padavina je između 20 i 40 litara kiše po metru kvadratnom.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu