Hronika

"Bukvalno je umirala" Ispovijest policajca koji je spasio djevojčicu (2), jedna scena ga je ostavila u nevjerici

Djevojčica iz "mercedesa" koja je brzom reakcijom policajaca dovedena i Dječiju kliniku u Tiršovoj u Beogradu, u stabilnom je zdravstvenom stanju, a nije joj pozlilo zbog neuhranjenosti već iz nekog drugog zdravstvenog razloga.

Policija Srbija
FOTO: OLIVER BUNIĆ / RINGIER

Policajac Aleksandar Milićević koji je pomogao da dijete što prije bude dovedeno do bolnice, priča da je u prvom trenutku primijetio automobil marke “mercedes” koji se brzo kretao.

“Dijete, dijete, treba nam doktor”

– Pošao sam za njim na motoru i zaustavio ga. Kada sam prišao vozilu vozač i žena su vikali “Dijete, dijete treba nam doktor”. Majka je plakala, a tada sam u njenim rukama vidio djevojčicu u pelenama bez svijesti. Glava joj je pala. Što sam prije mogao rekao sam im da me prate, znao sam da moramo što prije da stignemo u bolnicu. U međuvremenu sam zvao kolege da organizuju prijem u bolnici u Tiršovoj jer je to dijete bukvalno umiralo – kaže Aleksandar Milićević, policijski službenik Uprave saobraćajne policije PU za grad Beograd i očiju punih suza dodaje:

– Put do Tiršove iz Železnika bila mi je kao vječnost jer je bila velika gužva u saobraćaju, ali opet stigli smo brzo. Mnogo brže nego što bi vozač sam uspio da stigne. Scena koja me je ostavila u šoku je kada su iznijeli djevojčicu i stavili je na nosila. Bila je potpuno blijeda i bez znakova života. I sam sam otac, a razlika između te djevojčice i moje kćerke je 20 dana. Nisam mogao a da ne pomislim na svoje dijete. Moram da priznam da mi nije bilo svejedno – dodao je Milićević.

Vozač “mercedesa” je zaslužan za njen život

Kako je objasnio smirio se tek kada je čuo da je djevojčica, kojoj je vjerovatno spasio život u stabilnom stanju, odnosno da su je ljekari stabilizovali.

Pročitajte još

Prema njegovim riječima, vozač “mercedesa” je bio zaslužan za život djevojčice.

– On je, ako sam dobro razumio, komšija majci te djevojčice, ona je prvo na njega naišla. Srećom i taj čovjek je brzo odreagovao. Mogu da kažem da smo zajedničkom brzom reakcijom, nadam se spasili život maloj djevojčici – rekao je Aleksandar.

Nije prvi put da pomažu

Ovo nije prvi put da se policija na sličan način zajedno sa građanima našla u situaciji da pomogne.

– Pomagali su trudnicama da što prije stignu do porodilišta, čak je istog dana drugi policajac omogućio brz prolaz do Hitne službe, ocu djeteta koje bilo povrijeđeno – završio je, piše Blic.

Vjerujemo da policija daje sve od sebe da bezbjednost i život naših građana stavi na prvo mjesto. Ovo je samo jedan od pokazatelja da je to zaista tako.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije