Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

BUNTOVNIK KOJI JE RUŠIO TRENDOVE Preminuo najpoznatiji frizer svjetskih zvijezda, Penelope Kruz NEUTJEŠNA

Zabava
Autor:

Foto: Društvene mreže

Modni svijet ostao je bez Oribea, najpoznatijeg frizera svjetskih zvijezda. Nemoguće je pričati o modi, a da se ne spomene legendarni frizer koji je preminuo u 62. godini.

Godine 1992. je napravio pravi bum na ”Šanel” proljetnoj reviji, a onda je napravio isto i sljedeće godine.

Rođen je na Kubi 1956. godine kao Oribe Kanales, a svi su ga poznavali kao buntovnika koji je volio rušiti trendove iznova. Sarađivao je s velikim imenima. Voljele su ga i žene, a među njima i Naomi Kempbel, Linda Evanđelista, Sindi Kraford i mnoge druge.

Iza sebe je ostavio svoj legendarni salon na Petoj Aveniji koji je otvorio 1991. godine. Njegovi klijenti bile su i Rijana, Lejdi Gaga, Penelope Kruz i mnoge druge poznate dame.

Saradnja s Dženifer Lopez bila je prekretnica u njegovoj karijeri jer je od tog momenta prestao biti običan frizer i postao prava holivudska zvijezda i veliko ime u svijetu poznatih. Uz Dženifer Lopez proputovao je svijet, i to skoro deceniju.

Pjevačica je na svom Instagram profilu objavila čitavu galeriju fotografija s poznatim frizerom i izrazila zahvalnost na sav trud koji je uložio i rekla da je zaslužan za to ko je ona danas.

Sarađivali su 10 godina, budili se i putovali zajedno, a frizer se pojavljuje i u spotu za jedan od njenih najvećih hitova “Jenny From the Block”.

Mnoge poznate dame podijelile su na svojim profilima fotografije s frizerom, uz riječi zahvalnosti i žaljenja što su ostale bez člana porodice i velikog prijatelja.

Mnoge svjetske zvijezde oprostile su se od poznatog frizera i pokazale svoju tugu.

Penelope Kruz rekla je da će u njenom srcu uvijek biti mjesta za njenog najdražeg frizera, piše avaz.ba.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO