Politika

BURAN SASTANAK U KONJICU Helez nazvao Dodika majmunom, ovaj mu uzvratio sočnom psovkom

Na sastanku članova i predstavnika SNSD-a, HDZ-a i stranaka Trojke koju čine Narod i pravda, Naša stranka i SDP, u Konjicu, kako saznajemo, odvija se prava drama.

BURAN SASTANAK U KONJICU Helez nazvao Dodika majmunom, ovaj mu uzvratio sočnom psovkom
FOTO: M JAKOVLJEVIC/RINGIER/HARUN MUMINOVIC/FENA

Navodno sijevaju varnice između predsjednika SNSD Milorada Dodika i SDP-ovog Zukana Heleza, inače ministra odbrane BiH.

Dodik je zatražio od Heleza da prestane sa prijetnjama, referišući se na prijeteće poruke koje je Helez iznosio u javnosti proteklih dana.

Nakon toga, pale su teške riječi i uvrede između ovog dvojca. Helez je Dodika, kako saznajemo, nazvao majmunom. Na te uvrede Dodik mu nije ostao dužan, te mu odgovorio sočnom psovkom, u kojoj se pominje najbliži rod.

Pročitajte još

U Konjicu se održava sastanak stranaka koje čine vlast na nivou BiH. Sastanak “trojke” je zakazan ranije, prije nego što je u NSRS usvojen zakon o neprovođenju odluka Ustavnog suda BiH u Srpskoj, ali je izvjesno da će ova tema dominirati današnjim susretom.

Dodajmo da se Dodik nakon sastanka kratko osvrnuo na ovaj incident.

– Upadao je i ja sam mu uzvratio. On se izvinio, i ja sam. Mislim da ćemo ipak imati smirenu situaciju. Imamo dosta otvorenih pitanja. BiH nije savršeno društvo. Atmosfera je bila dobra, bez obzira na elektrisane priče – istakao je lider SNSD.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije