Gradovi

BURSAĆ OŠTRO PREMA DNS "Ponašaju se kao da je Prijedor njihovo vlasništvo"

Demokratski narodni savez (DNS) se ponaša kao da je Prijedor njihovo vlasništvo i nikada nisu ni bili za dogovor, izjavio je Srni predsjednik prijedorskog odbora SNSD Saša Bursać.

BURSAĆ OŠTRO PREMA DNS "Ponašaju se kao da je Prijedor njihovo vlasništvo"
FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA
Saša Bursać

Ne žele razgovarati sa nama, misle da su prepreke nepremostive. Jeste teško i nije bilo jednostavno, ali njima ne odgovara omjer snaga jer imaju šest odbornika, a mi sedam (u Skupštini grada Prijedora) – rekao je Bursać Srni reagujući na stavove prijedorskog DNS koji su izneseni na današnjoj konferenciji za novinare.

On je naglasio da su razmirice između SNSD i DNS počele onda kada DNS nije prihvatio da SNSD učestvuje u donošenju odluka o putnoj infrastrukturi od milion i po maraka dobijenih sa republičkog nivoa.

– Uvijek su pravili opstrukciju o svemu što je dolazilo u ovaj grad zaslugom SNSD. I ti putevi i dvorana u Omarskoj i mnogi drugi projekti. Nije ovo od juče problem. Mi smo molili na početku da se problemi prevaziđu i da budemo uvaženi kao najveća snaga u BiH i Srpskoj i da tako možemo pomoći – istakao je Bursać.

Prema njegovim riječima, više od 130 miliona maraka došlo je u Prijedor preko Vlade Srpske od kada je SNSD na vlasti.

– Oni (DNS) su to pripisali sebi, iako smo mi najveća snaga u Srpskoj. Ako žele da idu sa svojim kandidatom za gradonačelnika, sretno im. Mi ćemo sa svojim – dodao je Bursać.

Pročitajte još

Govoreći o današnjoj konferenciji za novinare prijedorskog SDS, Bursać je rekao da i njima želi sreću na izborima i poziva i njih i sve druge političke subjekte na fer kampanju.

– Što se tiče SDS, oni se svaki dan sastaju i rastaju. Ne mogu da se dogovre ni o predsjedniku Gradskog odbora stranke, ni o kandidatu za gradonačelnika. Ušli su u koaliciju sa DNS i neka im je sretno. Pitam ih zašto nisu dobili svoje ljude na pozicijama, a DNS je odmah postavio svoje – za sekretara Skupštine, u Odjeljenje za saobraćaj, u vrtić, u Dom zdravlja, a SDS nije dobio ništa i ostao je kratkih rukava – naveo je Bursać.

Podsjetivši da je potpredsjednik SNSD Željka Cvijanović imala volju da se sačuvaju koalicioni odnosi i da se pokušaju stvari normalizovati, Bursać je naglasio da te volje u DNS nije bilo.