Društvo

“Časno i pošteno nosite uniformu MUP Srpske” Lukač nakon svečanog početka obuke za 186 kadeta

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač porčio je danas u Banjaluci novoj klasi kadeta da časno i pošteno nose uniformu i značku MUP Srpske jer će samo na taj način građani imati povjerenje u policiju.

“Časno i pošteno nosite uniformu MUP Srpske” Lukač nakon svečanog početka obuke za 186 kadeta
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Lukač je istakao da ispunjava ono što je na početku mandata postavio kao cilj podmlađivanje policije Republike Srpske.

– To se vidi širom naših ulica u Republici Srpskoj i imamo dobre odjeke sa terena kada je riječ o ponašanju i radu mladih policajaca koji su dali novi kvalitet i snagu MUP i bezbjednost građana u Srpskoj – rekao je Lukač novinarima nakon svečanog početka obuke za 186 kadeta.

Pročitajte još

Direktor Policije Srpske Siniša Kostrešević kaže da podmlađivanjem kadra žele da podignu i kvalitet rada u policiji, te da je obuka produžena za dva mjeseca u kojima će kadeti sticati dodatna znanja za obavljanje redovnh policijskih zadataka.

Načelnik Uprave MUP za policijsku obuku Mile Šikman izjavio je da obuka traje 14 mjeseci od kojih osam sprovode na Policijskoj akademiji, a šest u policijskim upravama gdje će odraditi pripravnički staž.

– Nakon toga slijedi stručni ispit i tek tada će biti spremni za samostalno obavljanje policijskih poslova – rekao je Šikman.

Kadet Jovan Mrkajić iz Šekovića vjeruje da će uspješno završiti obuku čime će postati treći policajac u svojoj porodici.

– Nadam se da ću jednog dana časno da obavljam svoj posao i stojim u stroju sa ostalim policijskim službenicima – istakao je Mrkajić.

Obuku je danas svečano započela 24. klasa Policijske akademije i 10. klasa za pripadnike Specijalne antiterorističke jedinice.

Prihvati notifikacije