Politika

ČAVIĆ OSTAO BEZ KLUBA POSLANIKA Ko će zamijeniti Krstu Jandrića?

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Spske Krsto Jandić napustio je Klub poslanika NDP.

ČAVIĆ OSTAO BEZ KLUBA POSLANIKA Ko će zamijeniti Krstu Jandrića?
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

To znači da su poslanici na čelu sa Draganom Čavićem izgubili status kluba, je ih je ostalo samo troje. Ovu informaciju je za Srpskainfo potvrdio predsjednik DNP Dragan Čavić.

-Prije četri, pet dana Jandrić je pismeno obavijestio predsjednika Narodne skupštine i Klub NDP o svojoj odluci. Razloge nije naveo, niti sam ja ulazio u pozadinu. Jandirić je ranije već napustio stranku, ali je u proteklom periodu bio u našem klubu, iako to nije morao – kaže Čavić.

Pročitajte još

Na pitanje da li će NDP u Narodnoj skupštini RS ostati u statusu poslaničke grupe, ili će vratiti status kluba, ukoliko im se priključi neko od poslanika, Čavić kaže da će „raditi na tome“. Podsjećamo, trenutno u NSRS klub, između ostalih, nemaju neki od bivših poslanika DNS poput Milana Radovića i Darka Banjca.

FOTO: FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA
FOTO: FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA
Krsto Jandrić

Inače, Jandrić je NDP napustio nezadovoljan odlukom stranke da se, nakon prošlih opštih izbora, priključi vladajućoj koaliciji. Ostao je u Klubu poslanika NDP, ali u parlamentu nije glasao kao ostatak kluba.

Jandrić je za Spskainfo rekao da nastavlja i zvanično da djeluje kao samostalni poslanik, odnosno da se neće priključivati ni jednom drugom poslaničkom klubu.

– Formalno sam bio u Klubu NDP, nisam htio da im remetim bilo šta, ali sam odluke donosio na strani opozicije – kaže Jandrić.

Inače, razlika između kluba poslanika i poslaničke grupe u Narodnoj skupštini je u određenim privilegijama, poput službenog vozača, automobila, sekretarice.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu