Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Čavić: Postoji realna mogućnost za povećanje penzija

Politika
Autor:

Foto : Siniša Pašalić / RAS Srbija

Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta /NDP/ Dragan Čavić izjavio je da u Republici Srpskoj hitno treba povećati penzije te da bi, kada bi NDP bio dio izvršne vlasti, penzije od 1. januara iduće godine bile povećane za deset odsto.

– Postoji realna mogućnost za povećanje penzija u Srpskoj, jer je neprihvatljivo da su penzije u Srpskoj najmanje u Evropi – rekao je Čavić novinarima u Banjaluci nakon što je prisustvovao svečanom otvaranju novih prostorija Gradskog odbora NDP-a u Banjaluci.

On tvrdi da NDP nije ucjenjivao niti postavljao bilo kakve ultimatume članicama Saveza za promjene, navodeći da su medijske spekulacije da je NDP tražio premijersku funkciju ukoliko Savez ostvari izbornu pobjedu u Republici Srpskoj u oktobru.

– NDP nije postavljao nikakve ultimatume nikome, nego smo kao i druge stranke dogovarali svoje ciljeve u okviru koalicije – rekao je Čavić.

On je istakao da se NDP zalaže da institucije za sprovođenje zakona u Srpskoj funkcionišu, kao i institucija za kontrolu banaka i javnih sredstava koje, kako je rekao, ne smiju biti partijske ćelije.

Govoreći o mogućnostima izmjena Izbornog zakona BiH, Čavić je rekao da u ovom trenutku ne vidi bilo kakav kapacitet za promjene Izbornog zakona po volji HDZ-a BiH.

Čavić je uvjeren da će NDP na predstojećim izborima u najmanju ruku očuvati dosadašnji rezultat, ističući da su nerealne procjene nekih političkih zvaničnika iznesenih u javnosti da NDP neće preći izborni cenzus.

Predsjednik Gradskog odbora NDP-a Krsto Jandrić rekao je da nisu tačne procjene anketa o izbornim rezulatima NDP-a i da očekuje da će ova stranka na predstojećim izborima imati najmanje pet poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Jandrić je rekao da će 1. aprila u Banjaluci biti održana proširena sjednica Gradskog odbora NDP-a, koji će verifikovati novi gradski odbor koji je nedavno kompletno formiran nakon odlaska nekih odbornika i članova ove stranke.

 

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO