Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Čavić predložen za premijera RS: “Ako me PDP i SDS ne podrže, nećemo sarađivati”

Politika
Autor:

Foto: Slobodan Popadić/RAS Srbija

Predsjedništvo NDP kandidovalo je lidera stranke Dragana Čavića za predsjednika Vlade RS nakon oktobarskih izbora.

Zamjenik predsjednika stranke Krsto Jandrić pozvao je stranke Saveza za promjene, ali i ostale partije i nevladine organizacije da podrže Čavića.

– Ne predlažemo ga samo zato što je naš kandidat, već zato što je najbolji kandidat. Nije imao tutora, razmišlja svojom glavom. Pozvaćemo partnere da o tome razgovaramo – rekao je Jandrić.

Čavić je rekao da NDP ne pada na pamet da mijenja stranu i da nisu izašli iz SzP, ali da više neće biti partneri sa SDS i PDP ako ga ne podrže.

– Razgovaraćemo o tome, ne želimo zakulisne radnje – izjavio je Čavić.

Komentarišući izjavu lidera SDS Vukote Govedarice da će sa Čavićem prvim razgovarati ako pobijedi za predsjednika RS, Čavić je rekao da nije riječ samo o premijeru RS, već i da se treba otkriti imena kandidata za ministre.

Čavić je rekao da će Željka Cvijanović biti kandiat SNSD za predsjedniks RS. Čavić tvrdi da je plan Milorada Dodika da se u slučaju pobjede za člana Predsjedništva BiH povuče, a da njegovo mjesto zauzme Nebojša Radmanović.

Potpredsjednik NDP Zdravko Krsmanović upozorio je da je uslov da Govedarica pobijedi za predsjednika RS i to da izgovori ime Dragana Čavića, da bi na taj način dobio Krajinu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO