Hronika

ČEKA GA ROBIJA Kradljivcu kipa Brus Lija iz Mostara određen pritvor

Kradljivca kipa filmske zvijezde i kung fu majstora Brucea Leeja iz središta Mostara sud je osudio na deset mjeseci zatvora, objavljeno je u srijedu.

spomenik Brusu Liju u Mostaru
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Opštinski sud u Mostaru prihvatio je nagodbu koju je postiglo Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije s 46-godišnjim počiniteljem koji je od ranije poznat po nizu drugih kaznenih djela.

Presudom je utvrđeno kako je D.P. najprije opljačkao jednu trgovinu u kojoj je ukrao alate nakon čega je u Gradskome parku Zrinjevcu početkom ožujka odlomio brončani kip Brus Lija, te ga odnio i prepilio kako bi ga prodao kao sekundarnu sirovinu.

Nedugo nakon toga policija je pronašla kradljivca i uhapsila ga.

Pročitajte još

Opštinski sud u Mostaru ocijenio je kako će se desetomjesečnim zatvorom postići svrha sankcioniranja.

Kip Brucea Leeja postavljen je 2005. u središnjem mostarskome parku na inicijativu voditelja nevladine udruge ‘Urbani pokret – Mostar’, danas saborskog zastupnika Nine Raspudića i Veselina Gatala.

Oni su podizanjem kipa filmskoj zvijezdi nastojali da Mostar postane svjetski prepoznatljiv po posve drugim motivima osim rata i razaranja, te da bude simbol otpora svim nepravdama.

Vlasti pokušavaju popraviti kip i postaviti ga na isto mjesto u središtu grada na postamentu gdje još uvijek stoji ispisano Bruce Lee.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu