Društvo

"Čekamo je sa radošću" UKC poslao poziv za zaposlenje najboljoj studentkinji

Studentkinja generacije Medicinskog fakulteta Duška Regoda dobila je poziv za zaposlenje u UKC, izjavio je direktor Vlado Đajić.

"Čekamo je sa radošću" UKC poslao poziv za zaposlenje najboljoj studentkinji
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Poslali smo joj juče ponudu da radi na jednoj od sedam klinika i čekamo je sa radošću, rekao je Đajić.

Dodao je međutim da na kardiologiji, što je bila njena želja, trenutno imaju 44 ljekara i da nema potrebe za tim kadrom.

Pročitajte još

– Narednih 7, 8 godina niko od kardiologa neće ići u penziju, a imamo klinika gdje će 112 ljekara u narednih pet godina otići, i mi moramo u ovom trenutku da gledamo prioritet Kliničkog centra. U ovom trenutku je tako, nije smak svijeta da krene na jednu od tih klinika, pa da poslije vidimo. Korektno je od nas što smo pružili mogućnost da od sedam klinika bira jednu koju želi. Tu smo za nju, imaćemo razumijevanja ako se ukaže mogućnost da je sa neke druge klinike premjestimo na kardiologiju, ne bježimo od toga- rekao je Đajić.

Na novinarsko pitanje da li je bio potreban medijski pritisak kako bi se Duška Regoda zaposlila, s obzirom da je diplomirala još prije nekoliko mjeseci, Đajić tvrdi:

– One ne čeka, ona je prije 20-ak dana predala molbu- odgovara on.

UKC se pohvalio i da su lani dodijelili rekordnih 78 specijalizacija u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

– Ne postoji institucija u regionu koja može da se pohvali činjenicom da je za godinu dana zaposlila 78 svršenih studenata. Ponosan sam na ovu mladost- poručio je Đajić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije