Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

CENTAR ZA SELO Kako do podsticaja za razvoj poljoprivredne proizvodnje

Banjaluka
Autor:

Foto: Goran Bobić/RAS Srbija

Centar za razvoj poljoprivrede i sela poziva poljoprivredne proizvođače i predstavnike savjeta mjesnih zajednica iz ruralnog  i prigradskog područja Banjaluke,  da u srijedu,  u Banskom dvoru prisustvuju skupu na kojem će moći saznati više o planovima i programima rada Centra u ovoj godini.

Skup je zakazan za 18 časova, a kako su istakli iz Centra – svi prisutni imaće priliku da se informišu o podsticajnim sredstvima za tekuću godinu i pravilnicima o njihovoj dodjeli, kao i o planiranim projektima.

Grad  će ove godine podržati poljoprivrednu proizvodnju u ruralnim područjima sa oko 1,7 miliona KM. Od toga, za podsticaje je planirano 900.000 KM, subvencije za poboljšanje kvaliteta poljoprivrednog zemljišta 200.000 KM i 628.500 KM za aktivnosti Razvojno-edukativnog centra „Manjača“.

Program podsticaja za privođenje zemljišta kulturi ove godine sadrži i određene novine, i to u smislu da su za kategorije korisnika koji mogu ostvariti pravo na dodjelu ovih sredstava utvrđeni procentualni iznosi od ukupnih sredstava predviđenih za ove namjene.

Sve subvencije će biti dodijeljene putem javnih poziva, koje će u narednom periodu raspisati Centar za razvoj poljoprivrede i sela.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO