Društvo

ČESTITKE STIGLE I IZ MOSKVE Dodik na svečanoj večeri povodom 90. rođendana srpskog patrijarha Irineja

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik prisustvovao je svečanoj večeri u Beogradu povodom 90. rođendana Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja.

ČESTITKE STIGLE I IZ MOSKVE Dodik na svečanoj večeri povodom 90. rođendana srpskog patrijarha Irineja
FOTO: SRNA

Dodik je poželio patrijarhu Irineju dobro zdravlje, kao i da još dugo godina služi na tronu SPC i duhovno predvodi srpski narod.

Svečanoj večeri prisustvovali su i generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković, kao i veliki broj vladika Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku Njegovoj svetosti patrijarhu Irineju povodom 90. rođendana, poželjevši mu dobro zdravlje i da još dugo upravlja kormilom Srpske pravoslavne crkve.

– Svetosavska SPC stub je opstanka Srba gdje god živjeli, a Vi, kao njen poglavar najbolje svjedočite bogatstvo naše duše i uvijek nas opominjete koliko je važno ko smo i kakvi treba da budemo. Na mnogaja ljeta, Svjatjejši vladiko – poručio Vučić u čestitki koju je objavio na svom “Instagram” nalogu.

Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju danas su 90. rođendan čestitali patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril, vaseljenski patrijarh Vartolomej, kao i ruski predsjednik Vladimir Putin.

Pročitajte još

– Rođendan srpskom patrijarhu čestitao je i mitorpolit volokolamski Ilarion, koji je i predsjednik Odjeljenja za spoljne crkvene odnose Moskovske patrijaršije – rekao je glavni i odgovorni urednik Informativne službe Srpske pravoslavne crkve Radomir Rakić.

Čestitke je poslao i poljski predstojatelj Sava.