Banjaluka

ČETIRI PUTA MIJENJAO PARTIJU Bez mjesta u gradskom parlamentu ostao REKORDER PRELETAČ

Član Demosa, Milenko Jaćimović, nije uspio da zadrži mjesto u Skupštini grada Banjaluka.

ČETIRI PUTA MIJENJAO PARTIJU Bez mjesta u gradskom parlamentu ostao REKORDER PRELETAČ
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ova partija bi trebalo da ima dva odbornika u gradskom parlamentu, a prema informacijama Centralne izborne komisije BiH, Jaćimović se sa 1.202 glasa nalazi na četvrtom mjestu njihove liste.

Jaćimović je bio dio Skupštine grada u nekoliko mandata, a ostaće upamćen kao jedan od odbornika rekordera po prelasku iz jedne političke opcije u drugu.

U ovom mandatu Jaćimović je to uradio čak četiri puta!

Aktuelni saziv Skupštine grada je poznat po „preletačima“, a seriju prelazaka je započeo upravo Jaćimović, koji je i prije prve sjednice aktuelnog saziva iz Ujedinjene Srpske prešao u nezavisne odbornike.

Pročitajte još

Taj status je zadržao sve dok DNS nisu napustili dotadašnji predsjednik Skupštine Budimir Balaban i njegove partijske kolege Stojan Vukajlović i Nenad Šibarević.

Tako je DNS-ov trojac s Milenkom Jaćimovićem formirao odbornički Klub „Sloboda“, koji je ubrzo prerastao u političku partiju.

Taj status je Jaćimović zadržao sve do januara 2019. godine, kada se s Budimirom Balabanom i Nenadom Šibarevićem  pridružuje DNS.

Jaćimović se nije dugo zadržao ni u toj partiji, već zajedno s druga dva odbornika pronalazi novi dom. Ovaj put je to bio Demos.

Promjenom stranačkih dresova mijenjala se i Jaćimovićeva retorika u Skupštini grada.

Kada je bio na strani pozicije mogle su se čuti konstantne pohvale na račun gradonačelnika, te rada načelnika odjeljenja.

S druge strane, u vremenu u kojem se deklarisao kao odbornik „Slobode“ njegove diskusije su išle u sasvim drugu krajnost.