Politika

"Na Bijeljini ćete POLOMITI ZUBE" Ljubiša Petrović poručio političkim oponentima da će osjetiti volju naroda

Povodom današnje odluke skupštinske većine o pokretanju procesa njegovog opoziva, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović se obratio javnosti i istakao da je nakon prošlogodišnje brutalne krađe na opštim izborima, CIК predsjednik, zajedno sa svojom lokalnom svitom krenuo u pohod na Bijeljinu, "što današnja skupštinska odluka i potvrđuje".

Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIČ/RINGIER

Odgovorno i svjesno im poručujem da ih u Bijeljini čeka politički kraj. Кada polome zube i kada opoziv ne uspije, uzeću zastavu Republike Srpske, zastavu grada Bijeljina i zastavu Srpske demokratske stranke, ići ću pješke od Bijeljine kroz Brčko, Šamac, Modriču, Doboj i druge opštine, zajedno sa narodom ići i ka Banjaluci, a tamo ćemo se vidjeti, poručio je Petrović.

Na Bijeljini ćete, kaže on, polomiti zube, jer je narod uvijek odlučivao i nikada nije dao legitimitet kriminalu, zloupotrebama, pljačkama javnih preduzeća, lažnim diplomama i presuđenim počiniocima seksualnih delikata, a “takvi se nalaze u Skupštini grada”.

– Doživjećete politički krah, koji će vas uvesti u vaš politički kraj zajedno sa bijeljinskom svitom. Skupština se današnjom Odlukom drznula da prekraja slobodnu volju naroda koja je 2020. godine izrečena jasno, kada je narod meni kao gradonačelniku ukazao povjerenje da vodim Bijeljinu u naredne četiri godine. Ljudi koji su se usudili na to, upravo će tu volju naroda osjetiti 19. marta – naveo je Petrović.

Pročitajte još

On je pozvao narod da u što većem broju izađe na referendum i još jednom slobodno iskaže svoju volju, ali je i kao licemjerno ocijenio to što pokretači procedure opoziva ni u jednom trenutku nisu saopštili javnosti na koji će način snositi odgovornost kada opoziv ne prođe.

– Čime oni odgovaraju za formiranje ovog političkog cirkusa? Niko nije rekao da li će se, kada opoziv ne prođe, odreći svojih funkcija, a znamo da ih imaju po nekoliko. Isto tako, znamo da nemaju narodnu podršku, a jedinu šansu koju vide u opozivu je da ponovo pokradu narodnu izbornu volju. Tome se svjesno odupiremo i jasno kažemo: polomićete zube na Bijeljini – poručio je Petrović.

Skupštinska većina u Bijeljini, predvođena SNSD-om, danas je donijela odluku o opozivu gradonačelnika Bijeljine, koji će se održati 19. marta, kada će se Semberci na referendumu izjasniti da li su za ili protiv smjene Ljubiše Petrovića, prenosi BN.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu