Kolumne

„Ciganija“

Epitet „kraljevski“ klub decenijama se veže uz Real Madrid i narodu se odomaćio kao da su sekcije Madriđana moćnici i gospoda.

DUŠAN REPIJA NOVINAR EUROBLIC I PORTALA SRPSKAINFO
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Posljednja dešavanja iz četvrtfinala Evrolige protiv Partizana, a naročito poslije meča,  pokazuju prvo, a drugo nikako. Da su daleko od gospode pokazali su na 100 sekundi do kraja drugog meča u trenucima kada su ih crno-bijeli odučili od košarke.

Ruku na srce, nesportski je reagovao i Partizanov kapiten Kevin Panter, ali sve ostalo ide na dušu „kraljeva“. Serhio Ljulj, Geršon Jabusele, Gabrijel Dek… odlučili su da uzmu pravdu u svoje ruke i nemoć nadoknade pesničenjem. U skladu sa onom narodnom „Sa gospodom gospodski, s ciganima ciganski“ odgovorili su Beograđani, ali su se nakon meča suočili sa ovim u čemu je Real moćan.

Odluke Evrolige (čije je sjedište, pogađate, u Španiji) u najmanju ruku su nerealne i nema sumnje da je tim Željka Obradovića mnogo više desetkovan. Najbolji trener Evrope nema luksuz kao njegov kolega Ćus Mateo da ima 12 igrača približno jednakog kvaliteta u rotaciji, pa je svaki izostanak teško, baš teško nadoknaditi. Posebno kada se radi o Panteru i Matijasu Lesoru, te momku koji je izvukao najdeblji kraj u madridskoj „ciganiji“ Danteu Egzumu. Nada još tinja da Australijanac koji je u džep stavio Džanana Musu stisne zube i bez jednog prsta istrči pred krcatu Arenu u sutrašnjem, svi se nadamo, odlučujućem boju.

Arena je ove sezone dokazala da nema nepobjedivih, pa će više od 20.000 duša pokušati da nadoknadi sve izostanke kod domaćih. Nema sumnje da će i momci koji budu morali da zakrpe rupe dati sve od sebe da to učine na najbolji način.

Poslije svega, a naročito na osnovu prikazanog u nepunih 80 minuta prva dva meča, nepravedno bi bilo da se serija vrati u Madrid, čemu se, gledajući propisane kazne oni koji odlučuju vrlo moguće i nadaju…

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije