Sudbine

Cijeli život VOLIO je samo nju, vjenčali su se u tajnosti, a rastavila ih je gorka sudbina: Ljubavna priča Bate Stojkovića za koju niko ne zna

Oni koji su poznavali Danila Batu Stojkovića znali su da je njegov život bio nezamisliv bez njegove Olge (Stojković), čuvene inspicijentkinje Ateljea 212.

Cijeli život VOLIO je samo nju, vjenčali su se u tajnosti, a rastavila ih je gorka sudbina: Ljubavna priča Bate Stojkovića za koju niko ne zna
FOTO: SCREENSHOT YOUTUBE

Njih dvoje su se upoznali u pozorištu, a i gdje bi drugo.

– Upoznali smo se u pozorištu, u zgradi Borbe. Ja sam ih sve sa klase prvo preslišavala, a onda gledala njihove diplomske predstave. Počela sam od garderobe, bila razvodnica i došla do scene, a fakultet sam okačila mačku o rep. Najbolji životni fakultet je život u pozorištu, a mi smo tamo bili više nego kod kuće. Vjenčali smo se poslije mnogo godina od kako smo se upoznali i proveli zajedno 35 godina – ispričala je Olga jednom prilikom, a prenijele Večernje novosti.

Kako je ona istakla, vjenčali su se kad je Danilu bilo ozbiljno narušeno zdravlje.

– Pred oltar smo stali tek kada se razbolio, a formalnost braka nam ništa nije predstavljala. Bilo je vrlo naporno pratiti ga. Bata je bio veoma privržen porodici, za njega je kuća bila najvažnija na svijetu, mada je, moram reći, dugo živio bećarskim životom. Ali, kad je riješio da se skući i smiri, onda je to poštovao. Govorio je: “Kuća ni zbog čega ne smije da trpi”. Veoma je poštovao tradicionalne vrijednosti, slavio slavu i Božić i veoma brinuo o braći i sestrama – rekla je Olga Stojković u jednom intervjuu.

Uprkos savjetima njegove sestre da sačekaju da se Bata oporavi, on je čvrsto odlučio da se konačno oženi svojom dugogodišnjom životnom saputnicom.

– Dugo smo bili zajedno, ali vjenčali smo se tek 1991. godine. Njegova sestra, inače pedijatar, zabranila mu je i rekla: “Kad si čekao dosad da se vjenčaš s njom, čekaj još malo, prvo da ozdraviš i staneš na noge, pa onda izvoli”. Moja kuma Nada Pešić i Dragoslav Mihajlović i Mihiz bili su nam kumovi. Kada smo izlazili iz Opštine, bilo mi žao Roma koji su govorili: “Kume, izgore ti kesa”, a on im je samo odbrusio: “Marš u p… materinu” – prisjetila se ona.

Par je potom sklopio brak i pred Bogom, takođe u intimnoj atmosferi.

– Poslije smo se vjenčali i u manastiru Vavedenje, a sve smo obilježili tako što smo nas četvoro otišli na ručak. Nikome nije bilo stalo do toga, mi smo to htjeli samo da učinimo starima. Nije nam to palo na pamet, njegovi su se ponašali kao da smo u braku, kao da sam snaja, njegov brat zvao me je gospa mala. Možda mu je nešto dunulo kad se razbolio – rekla je svojevremeno Olga, piše Žena Blic.

Prihvati notifikacije