Društvo

Cijena im malo skočila: Gužve kod vulkanizera, građani požurili da MIJENJAJU ZIMSKE ZA LJETNE GUME

Zimska oprema za auta od 1. aprila zakonski nije neophodna, čemu svjedoče i velike gužve kod vulkanizera, jer su građani uveliko počeli sa zamjenom zimskih guma za ljetne.

MJENJANJE GUMA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Naime, obavezno posjedovanje zimske opreme za automobile u BiH zakonski je propisano od 1. novembra do 1. aprila, za sva putnička i motorna vozila, a sada je potrebno pripremiti vozilo za ljetne uslove vožnje.

Da biste vožnju u ljetnim uslovima učinili što udobnijom i sigurnijom, a ujedno izbjegli skupe kvarove, važno je uraditi adekvatne pripreme, a da građani svoja vozila pripremaju za ljetnu sezonu, potvrđuju iz jedne vulkanizerske radnje iz Banjaluke, gdje ističu da su gužve uveliko počele.

S obzirom na to da zimske gume više nisu obavezne, primjetan je veći broj mušterija – rekli su iz ove radnje. Kako dodaju, većina građana ima svoje gume od prethodne godine, ali ima i onih koji kupuju nove.

Pročitajte još

Iz vulkanizerske radnje iz Prijdora ističu da je u ovom periodu gužva očekivana.

Naravno da ima gužve, uvijek prvo kupuju građani koji imaju novca, odnosno oni uvijek idu na to da sve na vrijeme završe – rekli su oni. Kako navode, cijene se nisu mnogo mijenjale u odnosu na prošlu godinu.

-Cijene ljetnih guma su malo više nego prošle godine, ali to nije ništa značajno – rekli su iz ove vulkanizarske radnje za Nezavisne novine.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu