Društvo

"ČINIMO SVE DA GA SPASIMO" Muškarcu od početka godine od korone umrla gotovo cijela porodica, a sada se ljekari bore i za njegov život

Muškarac Đ.M. (39) iz Čačka nakon što se zarazio korona virusom priključen je na respirator, i ljekari mu se bore za život. Najstrašnije je da je njegova gotovo cijela porodica, od januara ove godine, preminula od posljedica Kovida 19.

"ČINIMO SVE DA GA SPASIMO" Muškarcu od početka godine od korone umrla gotovo cijela porodica, a sada se ljekari bore i za njegov život
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Njemu su preminuli otac, djed, ujak i stric. Ovaj muškarac je iz bolnice u Čačku transportovan u Batajnicu. Inače, cijela porodica nije bila vakcinisana. Direktorka bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević kaže da se ljekari bore da spasu život ovog pacijenta. A u tome im poprilično problema pravi njegova gojaznost.

– Ovaj mladi čovjek je dovezen iz bolnice u Čačku jer mu se pogoršalo stanje zbog Kovida 19. A ono što me najviše naljutilo jeste da nije bio vakcinisan, a zbog zdravstvenog stanja spadao je u rizičnu grupu. Posebno i zbog njegove situacije, jer je već od korone umrlo nekoliko članova njegove porodice. Činimo sve da mu spasimo život – kaže Adžić Vukičević.

Prema njenim riječima, svi pacijenti koji su hospitalizovani u bolnici u Batajnici su nevakcinisani.

Inače, Čačak se nedjeljama nalazi u vrhu gradova po broju oboljevanja od korona virusa. Ljeto, svirke i veliki broj veselja doveo je do dramtičnog skoka oboljelih. Epidemiolozi kažu da se sada ispituje gdje su zaraženi bili, i da se vjerovatno radi o proslavama, piše Blic.

Prihvati notifikacije