Politika

Čović: Vjerujem da ćemo uskoro formirati Savjet ministara

Vjerujem da bi moglo ubrzo doći do formiranja Savjeta ministara BiH, kazao je lider HDZ BiH nakon današnjeg sastanka sa bivšim visokim predstavnikom u BiH, Miroslavom Lajčakom.

Čović: Vjerujem da ćemo uskoro formirati Savjet ministara
Foto: Srna

Gospodin Lajčak, njegova ekselencija, je naš gost u BiH i bila je prilika razgovarati o onome što radimo kako bismo otklonili probleme u uspostavljanja vlasti i dominantno EU integracije. Tu su nam stavovi potpuno usaglašeni, nema drugog puta do evro-atlanskog puta. Moramo napraviti vidne reforme koje se moraju prepoznati u našoj agendi i kada je u pitanju ekonomsko-socijalni smisao našeg funkcionisanja izvršne, zakonodavne i uopšte vlasti – kazao je Čović nakon sastanka i dodao:

– Nastojao sam informisati našeg gosta kako ipak vjerujem da bi moglo ubrzo doći do formiranja Savjeta ministara BiH, koliko god i za to ne bi bilo danas možda nekih posebnog razloga”.

Upitan na bazi čega bazira optimizam, Čović je kazao:

– Optimizam je dio mog političkog djelovanja. Nadam se nakon subote i završavanja nekih političkih procesa, primarno mislim na Kongres SDA, da ćemo krenuti intenzivnije razgovarati o nekim pitanjima kako bi profunkcionisala vlast na svim nivoima”.

(N1)