Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Crnadak na “Doha Forumu 2019”: Evropska budućnost životno pitanje i za BiH

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak učestvuje u radu “Doha Foruma 2019” koji se danas održava u glavnom gradu Katara.

Forum, na kojem učestvuje preko 3.000 zvanica, među kojima i deset predsjednika i premijera, te brojni svjetski ministri, jutros je svečano otvorio katarski emir.

Ministar Crnadak učestvovao je na specijalnom panelu posvećenom budućnosti Evrope i značaju Evropske unije, kao i njenom širenju na zapadni Balkan.

Tokom izlaganja, ministar je istakao da svijetu treba jaka Evropska unija, koja je uticajan strateški igrač i efikasno rješava probleme, i unutrašnje i spoljne. On je naglasio da je evropska budućnost životno pitanje i za BiH i za ostatak zapadnog Balkana, te da je potrebno da EU radi na snažnijem privlačenju našeg regiona.

– Ovo što smo do sada imali je presporo i jedini efikasan način je da EU traži dostizanje evropskih standarda i kriterija i u domaćim institucijama u najkraćem roku, stavljajući u prvi plan ono što je bitno za građane, a ne ono što je dobro za političare – rekao je ministar Crnadak.

Na kraju, tokom razgovora s predstavnicima katarskih medija, ministar je pozvao predstavnike svih zemalja učesnica Foruma i međunarodnih kompanija da budu više prisutni u BiH i regionu s novim investicijama i projektima. On je pozvao i državljane Katara da tokom ove zime što više iskoriste direktnu avio liniju Doha-Sarajevo i posjete Jahorinu, Bjelašnicu i druge zimske centre u Republici Srpskoj i BiH.

Prije početka Foruma ministar Crnadak je razgovarao i s turskim ministrom inostranih poslova Mevlutom Čavušogluom.

Učešće na “Doha Forumu 2019” ministar završava prisustvom svečanoj večeri kod katarskog emira Tamima bin Hamada Al Tanija, saopšteno je iz Kancelarije za odnose s javnošću MVPBiH.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO