Politika

Crnadak: Narodna skupština RS zloupotrebljena i ponižena od vladajuće strukture

Narodna skupština RS je nažalost zloupotrijebljena je od vladajuće strukture, pa čak i ponižena. Nas su u toj zgradi nazivali i izdajnicima. Zbog toga svega je dovelo do toga da sjednica održana sinoć ne dobija na važnosti. Za pet dana će to biti već stara vijest, kaže Igor Crnadak, potpredsjednik PDP i ministar inostranih poslova BiH.

Crnadak: Narodna skupština RS zloupotrebljena i ponižena od vladajuće strukture
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

On ističe da je BiH jednostavno zemlja koja je dobila balans uspostavljen još u Dejtonu, prenosi Hajat TV.

Taj balans je nešto što nas drži u jednom uravnoteženom sistemu i zbog toga je Dejton važan. Mislim da trebamo prestati gubiti vrijeme govoreći o velikim ustavnim promjenama, treba energiju da usmjerimo na sistem koji imamo da se što uspješnije radi u tom sistemu i da ne gubimo vrijeme na gluposti. Mislim da se griješi jer se posmatra da samo onaj ko je za jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu, bez značajnog uticaja entiteta i naroda, da je samo taj ispravan. Ja ne mislim tako. Ja mislim da smo mi koji se zalažemo za poštovanje Dejtona i zakona da mislimo dobro ovoj zemlji – tvrdi Crnadak.

Pročitajte još

On je istakao da SNSD u zadnjih 12-13 godina, od kada su oni vlast, apsolutno nisu dobro radili.

– Mnogo je problema, izgubljenog novca i vremena gdje su institucije samostalno djelovale. Slušali smo sinoć premijera kako vodi grčevitu borbu s Federacijom BiH oko 50.000KM. Da je sve što je rađeno s OHR-om i OSC-om rađeno na štetu RS. A šta je s Bobar bankom? Tu nema ni Bakira Izetbegovića, ni OHR-a. Nemojte imati dilemu, mi ćemo nastaviti da budemo vrlo oštra oozicije.