Politika

Crnadak prozvao Tegeltiju “Neka se izvini javnosti zbog pokvarene izjave”

Savjet ministara BiH prebacio je 12,5 miliona KM na račun CIK BiH na osnovu nametnute odluke OHR, čime je SNSD direktno priznao Kristijana Šmita kao visokog predstavnika, jer su njegov nalog ispunili u roku kraćem od 24 časa, rekao je potpredsjednik PDP i narodni poslanik Igor Crnadak.

Crnadak prozvao Tegeltiju “Neka se izvini javnosti zbog pokvarene izjave”
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
Igor Crnadak

On kaže da je jučerašnja izjava predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije da je novac prebačen na osnovu usvojenog budžeta za 2022. godinu svjesno izgovorena laž, koja samo pokazuje kakva panika vlada u vrhu SNSD.

Pročitajte još

– Tegeltija je izjavom da su budžet usvojili Savjet ministara i Predsjedništvo BiH namjerno želio da zbuni većinu građana, koji nedovoljno poznaju procedure i ne znaju da je budžet usvojen i može biti operativan tek kad ga usvoji Parlamentarna skupština BiH. Prema tome, SNSD je ekspresno realizovao nametnutu odluku Šmita, a članovi kabineta Zorana Tegeltije su čak vršili pritisak na pojedince u Ministarstvu finansija i trezora BiH da se novac prebaci na račun CIK BiH u najkraćem mogućem vremenu, šaljući poruku stranim ambasadama da će Tegeltija biti kooperativan – rekao je Crnadak.

On ističe da je zbog toga i najavljena tužba protiv Šmita farsa, jer nijedan sud neće prihvatiti tužbu da je neko nelegalan i nelegitiman, dok su oni koji tuže svojevoljno, bez prisile, izvršavali sve njegove naloge.

– Umjesto što napada PDP, Tegeltiji bi bilo bolje da uputi izvinjenje javnosti zbog svoje jučerašnje pokvarene izjave, kojom vrijeđa zdravu logiku i svakog normalnog, mislećeg čovjeka u Republici Srpskoj – istakao je Crnadak.

Prihvati notifikacije