Politika

Crnadak: Tokom rasprave svaka tema na posebnoj sjednici je bila poražavajuća za SNSD

Potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Igor Crnadak rekao je da je posebna sjednica u organizaciji SNSD-a doživjela fijasko i vratila se kao bumerang onima koji su je osmislili.

Crnadak: Tokom rasprave svaka tema na posebnoj sjednici je bila poražavajuća za SNSD
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

On smatra da je tokom rasprave svaka tema bila poražavajuća za SNSD s posebnim naglaskom na pitanja u vezi sa prenosom nadležnosti.

Konačno se jasno vidjelo da je SNSD jedina stranka iz Republike Srpske koja je učestvovala u svim prenosima nadležnosti. S druge strane, nijedna nadležnost nije prenesena u posljednje četiri i po godine, a pozicije Republike Srpske nikada nisu bile tako čvrste i stabilne u Sarajevu kao sa PDP i SDS u prethodnom mandate – rekao je Crnadak za Klix.

Potpredsjednik opozicionog PDP je mišljenja kako je težak udarac za SNSD bila i rasprava o NATO.

– Svi su jasno čuli da je SNSD važne odluke oko NATO donio nakon bombardovanja i nakon što je Srbija već proglasila neutralnost i te odluke danas drže čitavu zemlju blokiranom. Pored toga, niko iz SNSD nije odgovorio zašto je Dodik dao saglasnost na govor ambasadora Alkalaja u Njujorku prošle sedmice, u kojem se kaže da je “BiH na putu integracija u euroatlantske strukture”, tako da je ostala dilema šta je danas stav SNSD o Alijansi – izjavio je Crnadak.

On je za kraj poručio kako je sedma posebna sjednica NSRS bila nepotrebno gubljenje vremena i energije.

– Slušali smo predugačke monologe gospodina Dodika i gospođe Cvijanović, koji će se zaboraviti za pet dana i neće donijeti ništa korisno – dodao je Crnadak.