Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

CRNADAK U BEČU “BiH se oštro protivi izgradnji deponije na lokaciji Trgovska gora”

Politika
Autor:

Foto: Ministarstvo inostranih poslova

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak sastao se u Beču sa vršiocem dužnosti generalnog direktora Međunarodne agencije za atomsku energiju Kornelom Ferutom.

Glavne teme sastanka bile su nastavak saradnje BiH sa Međunarodnom agencijom za atomsku energiju (IAEA) i problem odlagališta nuklearnog otpada Trgovska gora.

Ministar Crnadak upoznao je v.d. generalnog direktora Međunarodne agencije za atomsku energiju sa konkretnim razlozima zbog kojih se BiH oštro protivi izgradnji deponije na lokaciji Trgovska gora, kako je najavila Republika Hrvatska.

Crnadak je rekao da će institucije na svim nivoima i u narednom periodu biti uključene u intenzivnu saradnju BiH sa Međunarodnom agencijom za atomsku energiju u vezi sa ovim pitanjem. On je izrazio nadu da će dobra saradnja BiH i IAEA koja je doprinijela poboljšanju nuklearne bezbjednosti u BiH biti nastavljena i u drugim oblastima.

Na kraju sastanka Crnadak je poželio uspjeh u radu novom vršiocu dužnosti generalnog direktora Međunarodne agencije za atomsku energiju.

Tokom popodneva ministar će se obratiti na 53. Generalnoj konferenciji Međunarodne agencije za nuklearnu energiju u Beču. Ministar Crnadak predvodi delegaciju BiH koja učestvuje u radu 53. Generalne konferencije Međunarodne agencije za nuklearnu energiju (IAEA) u Beču, kako bi u najvišem resornom tijelu pod okriljem Ujedinjenih nacija skrenuli pažnju na najavu Republike Hrvatske o skladištenju otpada iz Nuklearne elektrane Кrško na samoj granici sa BiH, u blizini opštine Novi Grad.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO