Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

CRNADAK UGOSTIO STANIŠIĆA „Saradnja BiH i Crne Gore može biti primjer drugima u regiji“

Politika
Autor:

Foto: Ministarstvo vanjskih poslova BiH/RAS Srbija

Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine, Igor Crnadak, primio je novoimenovanog ambasadora Crne Gore u BiH, Obrada Mišu Stanišića.

Na početku razgovora Crnadak je izrazio je dobrodošlicu ambasadoru Stanišiću u BiH te mu poželio uspješan diplomatski mandat u BiH. U fokusu razgovora ministra Crnatka i ambasadora Stanišića bili su bilateralni odnosi BiH i Crne Gore, evropske integracije te regionalna saradnja.

Tom prilikom ministar Crnadak je ocijenio da BiH i Crna Gora imaju prijateljske i dobrosusjedske odnose, bez otvorenih pitanja te istakao da takva saradnja može biti dobar primjer i drugima u regiji.

Naglasio je da između dvije zemlje postoji značajan prostor za unapređenje odnosa, posebno kada je riječ o saobraćajnoj infrastrukturi, ekonomskoj saradnji i turizmu.

Dva važna projekta

Ambasador Stanišić je istakao važnost nastavka aktivnosti na povezivanju BiH i Crne Gore kroz dva važna projekta, modernizacija puta Sarajevo – Šćepan Polјe – Podgorica i želјezničke pruge Nikšić – Čapljina.

Naglasio je da BiH u Crnoj Gori ima iskrenog prijatelja. Najavio je da će Crna Gora nastaviti pomagati i davati podršku BiH u procesu evropskih integracija.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO