Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“SLAVIMO 9. JANUAR ZA SVA VREMENA” Predsjednica najavila manifestaciju u Istočnom Sarajevu

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je zlonamjernim pisanja pojedinih medija da će Dan Republike biti obilježen 27. decembra, a ne 9. januara.

Ona je naglasila da će Dan Republike biti obilježen 9. januara 2020. godine isto kao i ranije. Predsjednik Srpske je naglasila da će Dan Republike biti obilježen pod sloganom “Za sva vremena” i da će protokol biti isti kao i do sada.

Ona je podsjetila da se prijemi organizuju 27. i 28. decembra, da potom slijedi niz događaja 8. januara, a centralni događaj je 9. januara kada će biti održani svečana akademija i defile.

– Nakon toga, nastavak obilježavanja Dana Republike je 10. januara u Brčko distriktu, s tim što ove godine uvodimo i događaj koji se odnosi na Istočno Sarajevo – pojasnila je Cvijanovićeva.

Republika Srpska osnovana je 9. januara 1992. godine pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.

Osnovali su je srpski poslanici u tadašnjoj Skupštini BiH, nakon što su preglasani u ključnim pitanjima koja su se ticala opstanka Jugoslavije i nakon što su pripadnici druga dva naroda krenuli u secesiju mimo volje Srba koji su imali konstutitivni status.

“Očekujem bolje rezultate javnih preduzeća”

Cvijanović rekla je danas u Bijeljini da je zadovoljna što je Srpska finansijski stabilna i što može da izvršava svoje obaveze, ali je istakla i da postoji još mnogo prostora za unapređenje rada mnogih subjekata u javnom sektoru.

Cvijanovićeva je istakla da će na današnjem sastanku sa direktorima javnih ustanova, preduzeća i fondova sa sjedištem u Bijeljini razgovarati o situaciji u tim preduzećima, sagledati planove za period koji dolazi i šta mogu institucije da urade zajedno sa njima u narednom periodu.

– Mi radimo i polako otklanjamo nedostatke koje smo imali – rekla je Cvijanovićeva novinarima nakon otvaranja sajma domaćih proizvoda “Naše je bolje”.

Ona je naglasila da je veoma važno da svi subjekti u javnom sektoru moraju zajednički da rade, a ne samostalno, izolovano i bez kontakta sa Vladom i lokalnim zajednicama, te da ostvaruju prioritetne ciljeve – a to su jača i bolja Republika, odnosno jači subjekti i odgovorne institucije i ustanove.

Cvijanovićeva je dodala da i jeste i nije zadovoljna radom javnih ustanova, preduzeća i fondova jer uvijek postoji prostor za poboljšanja.

– S obzirom na to kako su teška vremena iza nas i kako smo morali da se snalazimo, jako sam zadovoljna, a sa druge strane postoje ogromni resursi sa kojima se upravlja u okviru javne sfere – zaključila je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da očekuje bolje rezultate i kada je riječ o preduzećima “Šume” i “Elektroprivreda”, jer može bolje i zato je i važna saradnja.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO