Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Cvijanović: Srpska posvećena razvojnim reformskim procesima

Biznis
Autor:

Foto Srna

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je Srpska posvećena razvojnim i reformskim procesima, te da o tome najbolje svjedoče makroekonomski pokazatelji i kontinuiran ekonomski rast.

Tokom sastanka u Banjaluci sa izvršnim direktorom Međunarodnog monetarnog fonda Antonijem de Lanojem, Cvijanovićeva je dodala da će Vlada Republike Srpske i u narednom periodu voditi odgovornu ekonomsku politiku koja podrazumijeva sprovođenje različitih mjera i aktivnosti na unapređenju privrednog ambijenta, kao i nastavak dijaloga sa socijalnim partnerima.

Na sastanku je razgovarano o finansijskoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, mogućnostima unapređenja saradnje sa MMF-om, kao i o statusu aranžmana sa ovom međunarodnom finansijskom institucijom, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Sagovornici su tokom sastanka izrazili opredijeljenost za nastavak zajedničkih aktivnosti, te ocijenili da Republika Srpska ispunjava svoje obaveze i aktivno učestvuje u aranžmanu sa MMF-om.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO