Politika

Cvijanovićeva čestitala Dan grada rukovodstvu i stanovnicima Doboja "Svi zajedno služe boljem razumijevanju, pravljenju boljeg ambijenta i črvšćih veza sa Vladom Srpske"

Srpski član Predsjedništva BiH, Željka Cvijanović, izjavila je danas da je u Doboju realizovan čitav niz velikih projekata zahvaljujući odličnoj saradnji grada sa republičkim institucijama.

Željka Cvijanović srpski član predsjedništva bih, intervju
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Bez te saradnje i bez velike mobilnosti i sredstava, ali dobre volje i aktivizma, nije moguće realizovati velike projekte – rekla je Cvijanovićeva novinarima u Doboju, gdje prisustvuje svečanoj akademiji povodom Dana grada.

Da bi se razumjele potrebe lokalne zajednice, kaže Cvijanovićeva, potrebno je imati aktivnu lokalnu vlast, kakva je u Doboju.

– Gledajući strateški razvoj Republike Srpske, znamo da Doboj i po svom geografskom položaju i svemu onome što nosi sa sobom, ima velike kapacitete i to trebamo da iskoristimo za neko buduće vrijeme – rekla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je istakla da su svi projekti u gradu namijenjeni budućnosti, a da nova najmodernija bolnica ima i regionalni karakter i služi na ponos svim građanima Republike Srpske.

Pročitajte još

– To je ulaganje u budućnost, u zdravstveni sektor, u bolje uslove za naše zdravstvene radnike i pacijente. Sve su to stvari koje pokazuju da Doboj ide krupnim koracima naprijed i da nema namjeru da stane – rekla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je navela da je u Doboju mnogo toga urađeno u ekonomskom, ali infrastrukturnom smislu, poput saobraćajne i komunalne infrastrukture i renoviranja škola.

Cvijanovićeva je čestitala rukovodstvu Doboja i stanovnicima Dan grada, kao i svimdobitnicima gradskih nagrada i priznanja čiji angažman je prepoznat.

– Ponosna sam i na jako dobru saradnju sa nevladinim sektorom. Svi zajedno služe boljem razumijevanju, pravljenju boljeg ambijenta, ali črvšćih veza i sa Vladom Republike Srpske – rekla je Cvijanovićeva.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu