Politika

Cvijanovićeva o potpisivanju zajedničke izjave političkih lidera Bošnjaka "Nijedno slovo Ustava i Dejtona ne predviđa postojanje tzv. državne imovine BiH"

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović naglasila je da ne postoji slovo Ustava, niti Dejtonskog sporazuma koje predviđa postojanje tzv. "državne imovine BiH".

Željka Cvijanović
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Upitana da prokomentariše zajedničku izjavu koju su potpisali članovi Predsjedništva BiH Denis Bećirović i Željko Komšić, te lideri bošnjačkih stranaka, Cvijanovićeva je rekla Srni da odluka Ustavnog suda BiH na koju se pozivaju potpisnici nije nikakav ustavni osnov, već dokaz da je u BiH sasvim moguće da najviši pravni i politički akt najflagrantnije urušavaju oni koji su dužni da ga štite.

Ona je ocijenila da baš smiješno djeluje i njihova navodna posvećenost suverenitetu BiH, a istovremeno moljakanje stranog faktora da se umiješa u njene unutrašnje poslove, kažnjavajući one koji nisu po volji političkog Sarajeva.

– Ono što je zapravo antidejtonsko i što više od dvije decenije destabilizuje BiH, nisu politika Milorada Dodika i Republike Srpske, već patetični pokušaji bošnjačkih lidera da nasiljem i galamom prigrabe nešto što BiH Ustavom i Dejtonskim sporazumom ne pripada –  istakla je Cvijanovićeva.

Ona je ukazala da je to sva suština nefunkcionalnosti i političke paralize koju će BiH, s obzirom na ovakve izjave, u bliskoj budućnosti veoma teško prevazići.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije