Politika

Cvijanovićeva sa Eskobarom i Palmerom: Potreban izbalansiran pristup prema BiH da bi se osigurala stabilna budućnost

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović na današnjem sastanku sa specijalnim predstavnikom predsjednika SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom u Vašingtonu ukazala je na potrebu izbalansiranog pristupa prema BiH i interesima sva tri konstitutivna naroda.

Cvijanovićeva sa Eskobarom i Palmerom: Potreban izbalansiran pristup prema BiH da bi se osigurala stabilna budućnost
FOTO: SRNA

Cvijanovićeva je istakla da je to jedini način da se obezbijedi stabilna i prosperitetna budućnost.

Predsjednik Srpske je na sastanku sa Eskobarom izrazila podršku inicijativi “Otvoreni Balkan”, kao i snažnijoj ekonomskoj saradnji među zemljama regije.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, te o mogućnostima jačanja saradnje, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Srpske.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

Tokom susreta da američkim izaslanikom za izborne reforme u BiH Metju Palmerom razgovarano je o reformama izbornog zakonodavstva u BiH, a predsjednik Republike Srpske je ponovila stavove Srpske o ovom pitanju, istakavši da je potrebno obezbijediti legitimno predstavljanje svih konstitutivnih naroda i ukazala na neophodnost postizanja dogovora između partnera u Federaciji BiH.

Važno je što imamo priliku da stavove Republike Srpske jasno iskažemo na svim relevantnim adresama u svijetu, napisala je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović na Instagramu nakon susreta.

Prihvati notifikacije