Politika

"Da je SDS na njihovom mjestu do sada bi bio sankcionisan" Nešković poručio da Bošnjački poslanici već 3 mjeseca drže Dom naroda PS BiH U BLOKADI

Pozivam predsjedavajućeg Kemala Ademovića i bošnjačke poslanike u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine da prekinu blokadu ove institucije koja traje već tri mjeseca i da počnemo sa radom.

Nešković Želimir
FOTO: SDS

Poručio je to Želimir Nešković, poslanik u Domu naroda PS BiH, podsjetivši na činjenicu da je posljednja sjednica Doma naroda PS BiH održana 18. marta 2024. godine.

Povod tromjesečne blokade Doma naroda PS BiH bošnjački poslanici su našli u našem insistiranju da se u plenumu Doma naroda PS BiH raspravlja o odlasku stranih sudija iz Ustavnog suda. Ipak radi javnosti moram da kažem da su iako odbijaju da rade, ovi poslanici za vrijeme blokade i nerada, uredno primali svoje visoke naknade – poručio je Nešković.

Nešković podsjeća da je Šefik DŽaferović na posljednjoj sjednici kazao da nema rada sve dok SDS prijedlog zakona o Ustavnom sudu ne bude skinut sa dnevnog reda, ali i da predsjedavajući Ademović već treći mjesec odbija da zakaže sjednicu.

Pročitajte još

– Mogu da shvatim da im se ne sviđa prijedlog SDS da se u parlamentarnoj proceduri raspravlja o Zakonu o Ustavnom sudu BiH kojim će se okončati mandat stranim sudijama. Ali ne mogu da shvatim da oni koji se kunu u državu BiH već tri mjeseca drže tu BiH u blokadi. To je vrhunac političkog licemjerstva – istakao je Nešković.

On je kazao da kojim slučajem SDS blokira rad neke institucije tri mjeseca sigurno bi do sada bili sankcionisani.

– Blokadama i neradom neće ugušiti pravo srpskom narodu da predlaže rješenja u parlamentarnoj proceduri. Možemo da se ne slažemo, ali ova država je ustrojena tako da svačiji politički stav mora da bude jednako poštovan. Jedina politika koja dolazi iz Sarajeva je blokada i sprečavanje bilo kakvog dijaloga samo zato što im se ne sviđa nečiji politički stav – zaključio je Nešković.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu