Društvo

Da je u užem centru, da ima saobraćajni pristup i 4.000 kvadrata parkinga: Raspisan tender za kupovinu zgrade za UIO BiH, na raspolaganju 69,5 MILIONA MARAKA

Direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH Zoran Tegeltija juče je potpisao odluku, a danas objavio tender za kupovinu zgrade za smještaj ove institucije u Banjaluci.

uprava za indirektno oporezivanje bih
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Krajem jula Savjet ministara BiH je odobrio novac za kupovinu zgrade, tako da UIO na raspolaganju ima 69,5 miliona KM za ovu namjenu. Tako je u tekstu tendera navedeno da se traži objekat za smještaj zaposlenih, te parking prostor za vozila Glavne kancelarije i Regionalnog centra Banjaluka UIO.

Objekat koji se traži treba da se nalazi u užem gradskom području, te da ima nesmetan saobraćajni pristup. Traži se objekat ukupne površine 16.000 kvadrata, od čega kancelarijskog 10.000 kvadrata, višenamjenskog prostora 2.000 kvadrata, te 4.000 kvadrata parking prostora. Suštinski traži se već postojeći objekat po principu “ključ u ruke”.

Pročitajte još

Ponuđači će biti bodovani prema određenoj formuli, a u formulu ulazi ukupan broj bodova, broj bodova koje je ponuđač dobio za ponuđenu cijenu (najniža cijena) i broj bodova koje je ponuđač dobio za kvalitet gradnje, estetske i funkcionalne karakteristike. Maksimalan broj bodova je 80 i to se dodjeljuje onome koji ponudi najnižu cijenu.

Tender je otvoren do 17. januara naredne godine.

UIO godinama od Savjeta ministara traži novac za rješavanje pitanja smještaja te institucije u Banjaluci, a ova tačka dnevnog reda je u prethodnom mandatu više puta skidana te je ovo pitanje ostalo neriješeno. Najviše se problematizovala cijena, ali i politička pozadina.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu