Politika

“Da li je budžet rezervisan samo za potomke i rodbinu dezertera i švercera” Dončić ogorčen idejama ministra Egića

Da je režim u Republici Srpskoj spreman na sve odavno je jasno, ali u svrhu predizborne kampanje zloupotrijebiti i djecu poginulih boraca, previše je čak i od njih.

Radislav Dončić portret
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Ovo je poručio narodni poslanik i član Predsjedništva Narodnog fronta, Radislav Dončić, reagujući na inicijativu ministra rada i boračko-invalidske zaštite, Danijela Egića, da se u narednih 10 dana ponudi posao djeci poginulih boraca i to samo u Banjaluci.

– Kao da sama inicijativa nije dovoljno ponižavajuća, ministar kaže da će posao ponuditi onima koji se izjasne da žele da rade, sugerišući tako da postoje neki koji to ne žele. Uz to ,,poslovne ponude” će se realizovati preko Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske, dakle ne u javnom sektoru, i samo za nekvalifikovane i  kvalifikovane radnike i one sa srednjom stručnom spremom. Šta je, ministre, sa djecom naših palih saboraca koji su završili fakultete? Za njih nema mjesta u Republici Srpskoj? Zašto za potomke onih koji su dali život za Republiku Srpsku nema mjesta u javnom sektoru? Da li je budžet rezervisan samo za potomke i rodbinu dezertera i ratnih švercera – pita Dončić.

Pročitajte još

On predlaže i rješenje problema nezaposlenih članova porodica poginulih boraca.

Kad biste iz svakog javnog preduzeća, ustanove i institucije otpustili samo po jednog neradnika koji i ne dolazi na posao, kada biste otpustili samo po jednu tetku, strinu ili ,,prijateljicu”, oslobodilo bi se dovoljno radnih mjesta ne samo za djecu poginuluh boraca, već i za još stotine mladih obrazovanih ljudi koji nisu, kako to reče vaš ,,veliki vođa” u sistemu vlasti – kaže Dončić.

Očekuje da se o ovoj, kako kaže,  sramnoj inicijativi oglasi i rukovodstvo BORS, koje po njemu jeste u službi režima, ali se nada da se neće otvoreno uključiti u predizbornu kampanju tog režima.

– Djeci naših palih saboraca mora se obezbijediti posao ali kao trajno zaposlenje, a ne privremeno u predizbornoj kampanji uz ponižavajuće uslove kod režimskih tajkuna – zaključuje Dončić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu