Politika

Da li je Milorad Dodik "napao" Aleksandra Vučića: Igor Dodik demantovao da stoji iza svega

Demantujem vijest Informera u kojem mene optužuje da stojim iza napada na Aleksandra Vučića sa portala banjaluka.net, objavio je Igor Dodik, sin Milorada Dodika.

Da li je Milorad Dodik "napao" Aleksandra Vučića: Igor Dodik demantovao da stoji iza svega
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Niti stojim iza vlasništva, niti iza uređivačke politike ovog portala, a pogotovo ne iza pomenutog teksta. Informeru želim profesionalniji pristup u budućnosti objavio je Igor Dodik na Tviteru.

Povod za sve bio je komentar na pomenutom banjalučkom portalu pod naslovom „Biračko mjesto Andrićev Venac“, izvršnog urednika Aleksandra Stojanovića.

– Nije tajna da su tada stranci odigrali veliku ulogu u smjeni Miloševića, a petljanja je bilo i u ove izbore. Samo ovaj put za potrebe nekih drugih produžena ruka bila je iz Beograda. Potpis tamošnje vlasti može se vidjeti u onoj rečenici Jelene Trivić prilikom obraćanja: „Slijedićemo nacionalnu politiku koja se kreira u Beogradu”. U tom trenutku mnoge stvari su postale jasnije. Iako su pročitali brojna biračka mjesta u prilog svojoj tvrdnji da pobjeđuju, čini se da im je presudan faktor za proglašenje pobjede bilo ono koje nisu javno rekli, a to je ono sa Andrićevog venca, gdje se nalazi palata Predsjednika Srbije – glasi dio iz komentara.

Beogradski Informer je, tim povodom, objavio tekst pod naslovom: „Skandal! Dodik preko portala svog sina pokvareno napao predsjednika Srbije“.

– U ovom prljavom tekstu Srbija i predsjednik Vučić sumnjiče se i kao oni koji stoje iza najavljenih protesta u Srpskoj zbog navodne “izborne krađe” – piše Informer.

Tekst sa sličnim naslovom potom su na svojim portalima objavili BN i Politika.

Pročitajte još

Danas je reagovao portal banjaluka.net saopštenjem u kome kažu da su u vlasništvu privatne firme “Grape” d.o.o. iz Banjaluke.

– Banjaluka.net ima potpuno nezavisnu uređivačku politiku i urednici i novinari portala imaju potpunu slobodu da iznose svoje stavove u formi komentara – navodi redakcija portala.

Isti portal je objavio i da je glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević zatražio od kolega novinara i urednika da u narednim danima ne objavljuju nikakve tekstove koji bi na bilo kojim način mogli da ugroze jedinstvo Srbije i Republike Srpske.

– Iz Banjaluke su u proteklim satima, sa najviših adresa, stigli prljavi napadi na predsjednika Vučića i na Informer. Moje kolege urednici reagovali su na to i objavili odgovor na neosnovane optužbe. Zamolio sam ih da takve tekstove više ne objavljuju, jer sada su najvažniji Srbija i Republika Srpska. U ovom trenutku sve naše razmirice i razlike moramo ostaviti po strani da bismo očuvali i zaštitili najvažnije državne i nacionalne interese srpskog naroda – rekao je navodno Vučićević.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu