Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

DA LI STE PROBALI VIDEOSEKS? Nekoliko savjeta kako održati strast u vezi na daljinu

Zabava
Autor:

Foto: Profimedia

Kada ste u vezi na daljinu, to može biti problematično iz više razloga. S partnerom ne možete održavati fizičku vezu poput držanja za ruke, maženja na kauču, ljubljenja i naravno ne možete imati seks.

Svi oni koji su u ovakvim vezama kažu kako je normalno da se žudi za intimnošću kada ste razdvojeni i da ponekad uopšte nije tako lako kao što se čini. Ljudi koji su u vezama na daljinu i seksolozi dali su nekoliko savjeta za održavanje strasti i kada niste fizički zajedno.

Prvo provjerite jeste li s partnerom na istoj talasnoj dužini, to jeste da li će vaša veza biti monogamna i odredite šta je za vas varanje.

– Kako biste spriječili partnera da se osjeća nesigurno i bude ljubomoran, trebate otvoreno i transparentno razgovarati o tome šta za vaš znači prevara. Odvojite vrijeme i detaljno razgovarajte o onome što vi doživljavate kao emocionalnu i seksualnu prevaru. Možda ćete biti iznenađeni koliko se vaša definicija prevare može razlikovati od definicije vašeg partnera – savjetuje seksolog Nazanin Moali, piše Klix.

Razgovarajte o svojim osjećajima, potrebama i željama i što je najbitnije slušajte svoje partnere.

– Budite otvoreni. Ključ intime u vezama na daljinu je otvorena komunikacija. Raspravljajte o tome koji su najbolji načini održavanja intimnosti s partnerom. Nemojte da se spramite eksperimentisati u intimnim aktivnostima. Razgovarajte o svojim seksualnim željama i budite otvoreni prema željama partnera – kazala je terapeut Dženifer Greg.

Videoseks

– Za početnike seksualne igračke ili videoseks mogu biti previše. Preporučujem seksting jer je to dobra aktivnost za održavanje intimnosti dok ste fizički odvojeni. Nisu previše direktni za početnike, manje su neugodni, a vremenom će vam ovo seksi dopisivanje biti sve ugodnije – kazala je Craig.

Napravite tajnu galeriju fotografija na kojoj možete sigurno pohraniti seksi fotografije.

– Na početku naše trogodišnje veze na daljinu često smo se dopisivali kako bismo održali seksualnu iskru između viđanja. To bi uglavnom bilo samo pisanje, ali s vremena na vrijeme razmjenjivali bismo i nekoliko seksi fotografija koje smo držali na tajnoj aplikaciji fotoalbuma na našim telefonima –  kazala je Kasi Bimblekomb.

I uvijek provjerite šaljete li te seksi fotografije pravoj osobi

– Uvijek dva puta provjerite jeste li u pravom telefonskom razgovoru kada šaljete bezobrazne poruke ili fotografije! Jednom sam pogriješila. Od tada i po tri puta provjeravam kome šaljem fotografije – dodala je Brimblekomb.

Planirajte vrijeme kada ćete razgovarati sa svojim partnerom putem telefona ili Skajpa.

Foto: Profimedia

Ne zaboravite da postoje i seksualne igračke koje vam omogućavaju da imate interaktivan seksualni život, a osim toga, možete se prepustiti i svojim erotskim fantazijama. Nemojte zaboraviti ni opcije stare škole kao što je slanje pisama.

Nemojte se oslanjati samo na partnera, pobrinite se za to da se i vi uključite.

– Realnost odnosa na daljinu je da u većini slučajeva vaš partner neće moći ispuniti sve vaše seksualne potrebe. Stoga je važno da u svoje ruke uzmete ispunjenje seksualnih potreba. Važno je naučiti kako uživati ​​u solo seksu – kazala je Moali i dodala da kada se napokon vidite iskoristite svu tu čežnju koju ste mjesecima prikupljali.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO