Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

DA LI SU HRVATSKI INTERESI PREČI OD SRPSKIH Govedarica se obrušio na Dodika

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Član Predsjedništva SDS Vukota Govedarica optužio je srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da nije spreman štititi srpske interese.

– Dodik očigledno nije spreman da poslije tri revizije koje je uradila Hrvatska po pitanju odlaganja radioaktivnog otpada, na Predsjedništvu BiH pokrene pitanje tužbe Bosne i Hercegovine protiv Republike Hrvatske. Da je Hrvatska vodila računa o dobrosusjedskim odnosima sa Bosnom i Hercegovinom, nikada ne bi ni došla na ideju da radioaktivni otpad iz nuklearne elektrane Кrško deponuje na kućnom pragu Republike Srpske – navodi se Govedaričina izjava u saopštenju iz SDS.

Navodi se da “poslije toliko vremena i konačnog preuzimanja kasarne Čerkezovac od strane Fonda za ekologiju koji je zadužen za deponovanje otpada, Dodik i dalje priča o diplomatskim aktivnostima Bosne i Hercegovine“.

Govedarica ističe da svakog razumnog čovjeka zabrinjava činjenica da je srpski član Predsjedništva BiH ekspresno zaustavio tužbu Bosne i Hercegovine protiv Hrvatske u vezi Pelješkog mosta a da u ovom slučaju ne želi da povuče ozbiljne korake.

-Ako na prvoj narednoj sjednici Predsjedništva BiH, Dodik ne stavi na dnevni red pokretanje tužbe protiv Hrvatske i formiranje pravnog tima koji će voditi tu aktivnost, onda će javnosti morati da objasni zašto su mu hrvatski interesi preči od srpskih – naveo je Govedarica.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO