Društvo

Da li su SRPČANI NAJVEĆI KOCKARI: Priča se da su u ovom selu u aparate ubacili šokantan iznos

Na kockanje nisu imuni ni oni koji žive na selima, a svjedoci smo da u posljednje vrijeme i seoske kafane sve više šljašte od kladioničarskih reklama.

klađenje ilustracija
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Dakle, “kockarsko tržište” definitivno postoji i na selima, a jedan podatak koji je objavio korisnik mreže “X” Bojan Kojić u vezi sa potrošnjom na kocku je izazvao veliko iznenađenje.

– Mjesna zajednica Kukulje, opština Srbac. U zadnjih 7 mjeseci u jednom ugostiteljskom objektu u aparate za kockanje ubačeno je 1,4 miliona KM – napisao je Bojan Kojić na “X”.

Kojić, koji je inače iz Srbca, za Srpskainfo kaže da su mu ovo rekli drugari koji zalaze u tu kafanu. – Nemam razloga da im ne vjerujem. A i sam znam mnoge seljake iz drugih sela da, nakon što završe radove na njivi, ostvaljaju pare u kladionici – navodi Kojić.

Pročitajte još

Selo Kukulje, po Popisu stanovništva iz 2013. godine, ima 842 stanovnika koji žive u 294 domaćinstva. Sada ih je sigurno manje, imajući u vidu negativne demografske trendove.

Seljaci ovog sela, dakle, svaki dan na kocku u jedinoj kafani u svom selu daju više od 6.600 KM.

Po podacima Poreske uprave RS, prihodi od naknada na priređivanje igara na sreću iznose 27,3 miliona KM u 11 mjeseci ove godine, što je za 32 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije