Zabava

"DA NIJE BILO STUBIĆA BILI BI MRTVI" Oglasila se majka djece koja tvrdi da je manekenka i PRIJETILA

Nakon što se pojavila vest da je manekenka Sandra Obradović izazvala saobraćajnu nezgodu i umalo zgazila četiri djeteta na pješakom prelazu na Novom Beogradu za Blic se oglasila majka jednog od mališana.

"DA NIJE BILO STUBIĆA BILI BI MRTVI" Oglasila se majka djece koja tvrdi da je manekenka i PRIJETILA
FOTO: INSTAGRAM/MISSOBRADOVIC/INSTAGRAM

Ona tvrdi da je Sandra velikom brzinom uletjela u krivinu, te da je djecu spasila sekunda.

– Moje djete je bilo učesnik te saobraćajne nesreće. Četvoro djece je bilo na pješačkom prelazu kada je auto velikom brzinom uleteo u krivinu i bezmalo, grubo rečeno, pokosio svu djecu. Da nije bilo betonskih stubića koji se vide na početku snimka, a u koje je auto udario i preusmjerio pravac svog kretanja, djeca bi bila mrtva. Sekunda ih je spasila. Djeca su bila, a i dalje su izbezumljena, prestrašena i očekuju da neko stane u njihovu zaštitu – između ostalog priča i dodaje:

– Kao roditelji čija djeca žive u urbanom okruženju, jedna od prvih stvari kojima smo ih naučili je da gledaju u semafor i prelaze ulicu isključivo kada je zeleno svjetlo. Tome valjda semafori i služe u čitavom svijetu od kada su izmišljeni i pušteni u promet (u Londonu 1868). Već skoro dva vijeka roditelji širom svijeta uče djecu kako se prelazi ulica. A čemu bi trebalo da učimo djecu u gradovima u Srbiji 2020? Opstanku u ljudskoj džungli gdje pravo prvenstva imaju nasilnici i njihovi promoteri?

U trenutku ovog nemilog saobraćajnog događaja djeci je bilo upaljeno zeleno svjetlo na semaforu a pomenutoj S.O. crveno. Uletjela je u krivinu velikom brzinom, skrenula ka djeci koja su refleksivno poskočila korak unazad i popadala. Njen auto je najprije sravnio sa zemljom stubiće koji su bili tik uz dječije nožice i čiji su dijelovi poletjeli ka djeci. Nakon toga je auto S.O. promjenila pravac ka parkiranim vozilima u koja se dotična konačno zakucala. Nakon svega toga je prijetila djeci koristeći se nasilnim govorom i tonom.